Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

2015. évi I. közgyűlés (2015. 02. 19.)

2015-02-22

Február 19-én tartotta idei első közgyűlését a Vörösvárért Közéleti Egyesület.

Az első napirendi pont keretében Gromon István elnök beszámoló az előző közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről. Ezen belül részletesen szólt az önkormányzat február 5-én elfogadott 2015. évi költségvetéséről. Elmondta, hogy az évek óta tartó fegyelmezett gazdálkodásnak, a három évvel ezelőtt bevezetett bevételnövelő intézkedéseknek, a növekvő iparűzési adóbevételeknek, az állami adósságkonszolidációnak, valamint a folyamatosan javuló költséghatékonyságú feladat-ellátásnak köszönhetően az önkormányzat 2015. évi költségvetése az előző négy-öt évhez képest kevésbé feszített.

Örömteli hír, hogy az idén összességében a saját bevételeink összege várhatóan 41,1 millió forinttal több lesz, mint az előző évben. Kevésbé örömteli hír, hogy az államtól kapott általános működési támogatás az idei évben kb. 39,8 millió forinttal kevesebb a tavalyinál. Ezután részletesen ismertette az idei év főbb fejlesztéseit: a 2015. év kiemelt feladata, a szennyvíztelep és a csatornahálózat felújításának és bővítésének befejezése (603,6 millió forint), az önkormányzati bölcsőde kialakítása a volt Szent István utcai óvoda épületének átalakításával és felújításával (63 millió forint), tornaterem és új csoportszoba kialakítása a Rákóczi utcai Német Nemzetiségi Óvodában (12,5 millió font), a Nyár utcai és a Csobánkai utcai gyalogátkelőhelyek kialakítása (7 millió forint). Jelentős összegeket kell fordítani az idei évben egyes önkormányzati intézmények épületeinek a tetőfelújítására: teljes tetőfelújításra van szükség a Vásár téri iskola, a Gradus tagóvoda és a Templom téri volt óvoda épületén (összesen kb. 28 millió forint). Ezen kívül még több kisebb fejlesztés is lesz, és egy új kisbusz beszerzésére is sor kerül a Polgármesteri Hivatal részére (7 millió forint).

A második napirendi pont az egyesület 2014. évi zárszámadásúnak elfogadása volt, majd az egyesület 2015. évi munkatervének megtárgyalása és elfogadása következett. A tagság úgy döntött, hogy annak ellenére, hogy Úrnapján több tag a 25 éves jubileumon Gröbenzellben lesz, az egyesület vállalja a virágszőnyeg-készítésben való részvételt.

A negyedik napirendi pont az egyesület 2015. évi költségvetésének elfogadása volt. A tagság úgy döntött, hogy a 2014. évi tavalyi pénzmaradványt felhasználva és további befizetésekkel kiegészítve az egyesület 100.000 forinttal támogatja a Betelepülési emlékmű elkészítését. A tagság örömmel nyugtázta, hogy a Betelepülési emlékmű előkészületei jól haladnak, s hogy az adománygyűjtés keretében már 12 vörösvári polgár fizetett be kisebb-nagyobb összeget, összesen 388.000 forint a Betelepülési emlékmű elkészítésére, s hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 millió forinttal támogatja a szoborállítást.

Az Egyebek napirendi pont keretében tagfelvételre került sor, majd a jelenlévő tagok befizették az első félévi tagdíjat, s az elnök bezárta az ülést.