Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

2014. évi V. közgyűlés (2014. 12. 04.)

2014-12-05

December 4-án tartotta ez évi ötödik közgyűlését a Vörösvárért Közéleti Egyesület. (Ez volt az első közgyűlés a 2014. október 12-i választások óta.)

Első napirendi pontként Gromon István elnök értékelte a választási eredményeket. Kiemelte, hogy a Vörösvárért Közéleti Egyesületnek 2010 után, most 2014-ben, másodszor is sikerült kétharmados többséget szereznie az önkormányzati képviselő-testületben, miután az egyesület a lehetséges 8 választókerületből 7 választókerületben nyert, és az egyesület jelöltje nyerte a polgármester-választást is.

Az elnök a kampány tanulságait is elemezte, s úgy értékelt, hogy a 2014-es kampányban sajnos szinte ugyanolyan nemtelen támadásokat kellett elviselniük az egyesület jelöltjeinek – főleg a polgármester-jelöltnek –, mint 2010-ben. Azzal a különbséggel, hogy a 2010-es támadások nyíltabbak, a mostaniak alattomosabbak voltak. A választók döntő többségét azonban sem a négy évvel ezelőtti, sem a mostani módszerekkel nem sikerült megtéveszteni. A vörösvári polgárok látták és értékelték azt a munkát, amit a VKE-többségű önkormányzat az elmúlt négy évben végzett, és azokat az eredményeket, amelyeket felmutatott.

Az elnök kitért a kampányfinanszírozásra is. Elmondta, hogy az előzetes kalkuláció pontos volt, a jelöltek által befizetett összeg éppen fedezte a kampányköltségeket, így utólagos befizetésre nincsen szükség.

Az eredmények értékelése és a tanulságok levonása után az elnök köszönet mondott a kampányban és a választáson segítőknek, és a győztes jelöltek aláírásával ellátott emléklapot adott át nekik.

Rátérve a választások óta eltelt időszak eseményeire, Gromon István elnök beszámolt az új önkormányzat megalakulásáról és eddigi tevékenységéről. Ismertette az október 22-i alakuló ülés eseményeit, a bizottságok összetételét, ill. az önkormányzatban napirenden lévő főbb témákat, köztük a betelepülési emlékműpályázat eredményhirdetésének előkészületeit. A tagság egyöntetűen állást foglalat amellett, hogy a beérkezett pályaművek közül Szinvai Pál: Az első betelepülő család c. művét tartja a legjobbnak, s hogy a Betelepülési emlékmű a Templom tér és az Iskola utca találkozásánál (a volt óvoda sarkán) kialakítandó kis téren legyen felállítva.