Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A Vörösvárért Közéleti Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjeinek bemutatása

2014-08-31


Polgármesterjelölt:

GROMON ISTVÁN

1958-ban született, végzettsége szerint magyar-ének szakos általános iskolai tanár.

Általános iskolai tanulmányait a Pilisvörösvári II. sz. (mai nevén: Templom téri) Általános Iskolában (1964-72), középiskolai tanulmányait a Budapesti Piarista Gimnáziumban végezte (1972-76). Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-ének szakos általános iskolai tanári diplomát (1982), majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen hittan szakos általános iskolai tanári diplomát (1994). Nős (1983-), felesége Szigeti Éva tanító.

Tanári diplomája megszerzése után hat évet tanított a Pilisszentiváni Általános Iskolában (1983-89), majd három évet a Pilisvörösvári Zeneiskolában (1990-93). Ezután öt éven keresztül volt a Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség kántor-karnagya (1993-98), majd kilenc éven át tanított a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskolában (1998-2006).

A közéletbe a rendszerváltozás éveiben kapcsolódott be. 1990 őszétől önkormányzati képviselő, 1998-tól 2002-ig alpolgármester. 2006-tól Pilisvörösvár polgármestere.


1. választókerület

(Polgármesteri Hivatal)
Kollár-Scheller Erzsébet

Tősgyökeres vörösvári, háromgyermekes édesanya. Tanulmányai során tanár, marketingkommunikációs szakértő és mediátor végzettségeket szerzett. Korábban angol nyelvet tanított üzletembereknek, majd egy hazai és Európai Uniós informatikai pályázatokat kezelő cég munkatársaként dolgozott. Jelenleg egy hazai kutatóintézetnél uniós pályázatok kezelésével és minőségbiztosítással foglalkozik.

2010 óta az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke.


2. választókerület

(Széchenyi utcai óvoda)
Tasnádi Ágnes

Építőmérnök, háromgyerekes édesanya. Kisgyermek kora óta a Bányatelepen él.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél dolgozik, korábban hosszabb ideig tevékenykedett tervezési területen is. 2006-óta ideje nagy részét három kislányának szenteli.

Széleskörű tájékozottsággal rendelkezik közművek, illetve egyéb infrastrukturális létesítmények tervezése, létesítése és üzemeltetése terén.

Elkötelezett Vörösvár iránt, körzetében kiváló helyismerettel rendelkezik.


3. választókerület

(Rákóczi utcai óvoda)
Kozek Gábor

56 éves, nős 3 gyermek apja. Tősgyökeres vörösvári lakos. 1989 óta a Szamos Marcipán Kft. dolgozója, jelenleg a 21 kisebb-nagyobb cukrászdából és édességboltból álló üzlethálózat beszerzési vezetője. 2008 óta alapítója és társtulajdonosa a Gasztro Piac Kft-nek.

A bányatelepi Szent Borbála kápolna képviselő-testületének tagjaként az elmúlt években aktív szerepet vállalt templombelső átalakításában, a padlás és a tető rendbehozatalában, a Fő utca felőli kerítés rendbetételében, a belső és külső előkert, valamint a templomkert kialakításában. 4 éve a városi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának külsős tagja.


4. választókerület

(Templom téri általános iskola)
Pándi Gábor

45 éves, nős, két leánygyermek apja. Kézilabda szakedző.

Több mint 20 éven át vezette elnökként a Pilisvörösvári Kézilabda Sportkört, és volt egyben a felnőtt női és férficsapat, valamint több utánpótláscsapat edzője. Jelenleg a férfi felnőtt csapat, és öt utánpótláscsapat edzője. A Pilisvörösvári Szabadidősport Egyesület alapítója és 2011-ig elnöke.

Tizenhat éve (2002 óta) önkormányzati képviselő. 2010-től alpolgármester, leginkább műszaki, városüzemeltetési, városrendezési és területfejlesztési területeken segíti a polgármestert. A Kacsa-tónál nyolcadik éve megrendezett tutajhúzó verseny ötletgazdája és egyik fő szervezője.


5. választókerület

(Szakorvosi Rendelőintézet)
Preszl Gábor

38 éves, nős, két leány-és egy fiúgyermek apja, felesége dr. Manhertz Zita. Születése óta Vörösváron lakik, jelenleg a Klapka utcában. 1999-től 2007-ig saját informatikai vállalkozását vezette. 2007 óta apósa cégében, a KEMABO Kft.-ben dolgozik, projektmenedzserként.

2006-től önkormányzati képviselő. 2006-ban listán, 2010-ben egyéni jelöltként szerzett mandátumot. 2006-tól a Közbeszerzési Bizottság tagja, 2010-től a Pénzügyi-, Városfejlesztési- és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.6. választókerület

(Zeneiskola)
Dr. Kutas Gyula

Kétgyermekes apa, jogász, első diplomája szerint biológia-földrajz szakos középiskolai tanár.

1982-től 1992-ig tíz éven át tanított a pilisvörösvári gimnáziumban, majd néhány éven át a Törökbálinti Kísérleti Iskolában. 1997-ben beiratkozott a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karára, ahol 2002-ben szerzett másoddiplomát, cum laude minősítéssel. 1999-től a Pest Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál dolgozik, mint gyermekvédelmi gyám.

2006-tól önkormányzati képviselő, 2006-tól Ügyrendi és Jogi Bizottság, 2010-től az Ügyrendi-, Oktatási- és Kulturális Bizottság elnöke.


7. választókerület

(Szabadság utcai óvoda)
Kimmelné Sziva Mária

A Budapesti Műszaki Egyetemen Gépészmérnök diplomát, majd a Keszthelyi Georgikon Egyetemen tutor képesítést szerzett. Huszonhat évig a Budapesti Rádiótechnikai Gyárban (BRG-ben) dolgozott mérnökként, majd a pilisvörösvári Muttnyánszky Ádám Szakképző Iskola tanára volt. Tanított a Gábor Dénes Főiskola Vörösvárra kihelyezett tagozatán is. 2007 novembere óta nyugdíjas.

Nyolc éve önkormányzati képviselő. 2006-ban az 1. választókerületben, 2010-ben a 7. sz. választókerületben szerzett mandátumot. 2009 óta alpolgármester, leginkább oktatási-, közművelődési-, önkormányzati-, közigazgatási, szervezési területeken segíti a polgármestert.


8. választókerület

(Zrínyi utcai óvoda)
Schellerné Mikulán Anetta

39 éves családanya, 2 felnőtt lánya és egy 10 éves kisfia van. Végzettsége szerint ruhaipari technikus. Születése óta Pilisvörösváron él, korábban a Bányatelepen, 11 éve pedig a Szabadságligeten, ill. Karátsonyi-ligeten. Jelenleg vendéglátó családi vállalkozásukban dolgozik. Férje Scheller Zsolt, a Liget Polgárőr Egyesület elnöke.

2010 óta önkormányzati képviselő, tagja az Ügyrendi-, Oktatási és Kulturális Bizottságnak valamint a Szociális- és Egészségügyi Bizottságnak. A Vásár téri Német Nemzetiségi Általános Iskola intézményi tanácsának delegált tagja.