Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Levél az ELMŰ NyRt.-nek

2013-06-16

Tárgy: Kikapcsolással való fenyegetés kifogásolása

Tisztelt Ligeti Zilia Ügyfélszolgálati főelőadó!
Tisztelt Tóásó Eszter!
Tisztelt Laczó Attila területi képviselő!

A 2013. évre vonatkozó közvilágítási szerződés megkötése előtt jeleztük, hogy két bekötési helyen – a 22338063 Vasút köz és a 22338064 Piliscsabai úton – a 01-45-1640/2012 ikt. sz. levelünkkel a 800201071260 számú, a 01-45-1485/2012 ikt. sz. levéllel a 800051131775 számlát küldtünk vissza hibás teljesítés miatt.

E levélben tájékoztattuk Önöket, hogy nemcsak szeptemberben, de júliusban, augusztusban és októberben is hetekig tartó szakaszhibát észlelt a lakosság, és hiába jelentette be az aktív elemek új karbantartója Önök felé a szakaszhibát, érdemleges javítás nem történ.

Sűrű telefoni kapcsolatban voltunk a gyakori szakaszhibák miatt, amit mi az Önökkel kötött közvilágítás-karbantartási szerződés felmondásának következményeként éltünk meg. Ezt támasztották alá a lakossági panaszok is, melyben ügyfélszolgálatuk félretájékoztatását, hangnemét kifogásolták. Meghívót küldtünk a 2012. októberi közmeghallgatásra épp a szakaszhibák sűrűsége miatti lakossági felháborodás csillapítása érdekében, de nem jöttek el.

Telefonon panasszal éltünk az Energia Hivatal Fogyasztóvédelemi Osztályán, ahol azt tanácsolták, hogy az el nem végzett szolgáltatás miatt a rendszerhasználati díjat ne fizessük ki.

Ezt megfogadva küldtük vissza hibás számláikat, és kértük a javított számlákat, vagyis azt kértük, hogy a villamos energia kereskedelmi díját számlázzák felénk az adott felhasználási helyre, az adott időszakra. Ez az óta sem érkezett meg.

Mi szabályosan jártunk el a nem teljesítés miatt visszaküldött számlákkal, így érthetetlen, hogy először csak a két felhasználási hely, most pedig már a teljes közvilágítás kikapcsolásával fenyegetnek.

Tájékoztatom Önöket, hogy amennyiben ez bekövetkezne, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (NEKH) fordulunk, tekintve, hogy minden elismert teljesítés után kiállított számlát megfizetünk. Az Önök által vitatott összeg 107 ezer Ft, aminek nagyjából a felét készek vagyunk utalni, amennyiben javított számlát (villamos energia kereskedelmi díjáról) küldenek. A fennmaradó összeg a 2012. évi közvilágítási számláink 0,4%-a, ami elenyésző az általunk ténylegesen kiállított számlák összegéhez képest.

Amennyiben kiadták a kikapcsolási utasítást, a többszöri levélváltás után remélhetőleg a kikapcsolási munkalapot visszavonják. Amennyiben a kikapcsolásra mégis sor kerülne, úgy kártérítést követelünk majd mind az Önkormányzatot ért, mind a lakosságot ért károkért.

Pilisvörösvár, 2013. június 14.

Tisztelettel:

Gromon István

polgármester