Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Megújult a Sikari Patika

2013-12-31

Új arculattal várja a lakosságot a Sikari Gyógyszertár. A felújított és modernizált patikát november 15-én ünnepélyes keretek között adták át.

A megnyitó ünnepségen jelen voltak a patika munkatársai, a Pharmanova Zrt. képviselői, és több orvos és ápoló is eljött az alkalomra. A városvezetés nevében Pándi Gábor alpolgármester volt jelen. Mivel a felújított ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, a beruházásról megállapodást kötöttek a bérlővel. Az átalakítást a Pharmanova Zrt. végezte, az önkormányzat pedig a vagyonnövekedés ellentételezéseképpen 10 éves felmondási moratóriumot vállalt. Az alpolgármester a megnyitón rövid beszédet mondott.

„Pilisvörösvár a rendszerváltás óta elmúlt 15-20 évben rengeteget fejlődött. Megújult a Fő utcánk, a kultúrházunk, most egy európai uniós pályázat kapcsán megújul a szennyvíztelepünk is, a vasútberuházás jelenleg is zajlik, és Budapest közelében egy élhető kisváros alakul ki. Ezért dolgozik a városvezetés, az önkormányzat. Ebbe tökéletesen illeszkedik ez a mai alkalom. Nagyon örülünk annak, hogy a Pharmanova belevágott ebbe a beruházásba, az önkormányzat mint az épület tulajdonosa kezdettől fogva partner volt ebben, és így sikerült egy mindkét fél számára előnyös megállapodást kötnünk."

A felújítás tehát nemcsak az önkormányzat számára jó, hanem a lakosságnak is, az épület nemcsak modernebb lett, hanem a megközelíthetősége is javult. Beszédét három kívánsággal zárta Pándi Gábor: „Kívánom a Pharmanovának, hogy ez a beruházás megtérüljön, és a gyógyszertár jól működjön. A vörösvári polgároknak pedig azt kívánom, hogy ne legyenek betegek, és csak egészségmegőrzés céljából kelljen idejönniük. Harmadik kívánságom pedig magunknak, az önkormányzatnak szól, hogy mindig ilyen korrekt partnereink legyenek."

„Kívül-belül megújult az épület, gyakorlatilag két hét alatt sikerült mindent befejezni – mondta el dr. Filáné dr. Papp Franciska, a gyógyszertár vezetője. – Nagyon örülünk neki, hogy egy új parkolót is sikerült kialakítani, ez eddig nagyon hiányzott. Nagy jelentőségű változás, hogy nyitott polcosak lettünk, így nyugodtan lehet válogatni a gyógyszerek között, de természetesen dolgozóink továbbra is szívesen segítenek a vásárlóknak. Elsődleges célunk a gyógyulás segítése mellett az egészségmegőrzés."

Palkovics Mária

(Forrás: Vörösvári Újság)