Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Őszi kirándulás (2013. 10. 12.)

2013-10-13

Idei őszi kirándulásunkon valamivel kevesebben voltunka szokásosnál: 11 felnőtt és 3 gyerek. Állandó túravezetőnk, Pándi Gábor sem tudott jönni, így Preszl Gábor lett a túravezető, Kollár-Scheller Erzsi segédletével.

A kirándulás mindezek ellenére nagyon jól sikerült. Gyönyörű, napsütéses enyhe őszi időnk volt, nagyon szép volt az út, és nem volt fárasztó. Az útvonalat az eredeti tervekhez képest kissé módosítottuk, részben szándékosan, részben tévedésből.

Vörösvárról a terveknek megfelelően különbusszal indultunk, de nem mentünk el a Lajos-forrásig, hanem csak Dömör-kapuig, így a kirándulás a Dömör-kapui vízesés megtekintésével indult. Innen gyalog mentünk, a Kőrösi Csoma Sándor emlékmű útba ejtésével a Lajos-forrásig – onnan gyalog tovább a piros négyzeten. Egy elágazásnál a piros kereszten fordított irányban indultunk el, így végül nem a Holdvilág-árkon jöttünk lefelé, hanem elkerültünk a Salabasina-forrás felé, s a Pankostető érintésével kikötöttünk a Holdvilág-árok alsó végénél – majd pontosan az eredetileg tervezett időben, 2 órakor a Csobánka határánál lévő Kis-Csikóvárhoz értünk, ahova jött értünk a busz.

3 óra körül értünk haza. Út közben sok gyönyörű fotót készítettünk, melyeket a Fotóalbumban megnézhetnek azok is, akik nem tudtak eljönni.