Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Csobánka-szentkúti zarándoklat (2013. 06. 30.)

2013-06-30

Ebben az évben is megszerveztük hagyományos egyesületi gyalogos zarándoklatunkat a Csobánka-szentkúti kápolna Sarlós Boldogasszony-napi búcsújára.

Reggel 8:30-kor indultunk a temetőtől 17 fővel (11 felnőtt + 6 gyermek), ideális kiránduló időben.
A szokásos útvonalon, az egykori jégverem mellett elhaladva, majd a Ház-réti patakon átkelve a Ziribar hegy és a Garancs hegy közötti átjárón keresztül jutottunk el a Macska-barlangig. Itt tízóraival és rövid barlangnézéssel egybekötött pihenőt tartottunk, majd folytattuk utunkat a Szentkúthoz, ahova 11 óra előtt tíz perccel érkeztünk meg. Ittunk a forrás friss vizéből, megtöltöttük üvegjeinket, majd elfoglaltuk helyünket a kápolna előtti tér padjain, s örömmel üdvözöltünk néhány autóval érkezett ismerős vörösvári zarándokot.

Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődött. A szentmisét celebrálta és tartalmas, mély ünnepi beszédet mondott: Talapka István főesperes, címzetes apát, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Főplébánia plébánosa. Koncelebrált: Erdődi Ferenc, csobánkai plébános atya.

A szentmise után a társaság egy része elvált tőlünk, mert délutáni programjaik miatt hazafelé autóval mentek, az értük jött családtagok jóvoltából. Mi többiek lesétáltunk a Szentkút alatti rétre, ahol vásároltunk néhány búcsúfiát, majd visszasétáltunk a kápolna előtti ligetbe, s a turistaasztaloknál elfogyasztottuk ebédünket. Fél kettő tájban indultunk haza, s kétórás gyaloglással, fél négy tájban érkeztünk vissza a pilisvörösvári temetőhöz.

A zarándoklatról készült képek megtekinthetők a Fotóalbumban.