Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Kirándulás a Szurdok-völgybe (2013. 04. 20.)

2013-04-22

Egyesületünk hagyományos tavaszi kirándulását a tervezett márciusi 16. helyett a zord időjárás miatt április 20-án tartottuk meg.
Úticélunk a Szurdok-völgy volt. A gyönyörű tavaszi időben 33 fővel (20 felnőtt + 13 gyerek) Vörösvárról 08:30-kor indultunk. Különbusszal mentünk Pilisszentkeresztig, onnan gyalog folytattuk utunkat. Az útvonal a következő volt: Pilisvörösvár - Pilisszentkereszt - Szurdok-völgy - Hosszú-hegy - Ziribari oldala - Határréti-tározó (szántói tó) - Pilisvörösvár, temető.

A gyalogos útszakasz 7,5 km volt, a leküzdött szintkülönbség: kb. 200 m. Nagy meglepetés és nagy élmény volt mindnyájunk számára a Szurdok-völgyben folyó bővizű patak, amely az előző hetek-hónapok csapadékos időjárásnak volt köszönhető. A Hosszú-hegy tetején egy nyugdíjasokból álló kedves turistacsoporttal ismerkedtünk meg, mindnyájunkat lenyűgözött a 70-80 év közötti férfiakból és nőkből álló baráti társaság életszeretete, optimizmusa, barátsága. Nagy élmény volt az egész kirándulás. Köszönjük Pándi Gábornak a szervezést.