Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

ÚJ HÍD A LAHMKRUAM PARKBAN

2012-09-28

Bő két hónappal ezelőtt Steckl Mátyás és Drávecz Ferenc településőrök – akik munkájuk során naponta járnak a „Lahmkruam" Helytörténeti Emlékparkban – jelezték, hogy nagy esőzések után a kis mesterséges tó körüli területről összegyűlő víz jelentősen megemeli a tó vízszintjét, ilyenkor a tóban lévő úszópadlók víz alá kerülnek, s a folyamatos ázás, majd kiszáradás miatt a padlók meggörbültek, eldeformálódtak. A tavalyi garanciális javítás keretében megemelték ugyan az úszópadlók szintjét, így esőzéskor már nem kerülnek víz alá, de a vízből kilátszó raklapszerű deszkák miatt azóta a kis tó vesztett szépségéből.

A két településőr felajánlotta, hogy – amennyiben az önkormányzat hozzájárul – az úszópadlók helyén egy fából készült kis hidat helyeznének el társadalmi munkában, vörösvári vállalkozók bevonásával. A javaslat tetszett, s miután a Műszaki Osztály is rábólintott, kezdődhetett a megvalósítás.

A régi úszópadlós szerkezetet közmunkásokkal elbontottuk, majd a Dunamenti Regionális Vízművek Pilisvörösvári Kirendeltsége munkatársainak segítségével kiszivattyúztuk a vizet, s a közmunkásokkal alaposan kitisztítottuk a tavat. (A nagy meleg és a vízforgató berendezés korábbi meghibásodása miatt a tó a nyáron jelentősen elalgásodott.) Közben Hau János ácsmester megkezdte az új híd elkészítését. Az új híd felállítására október 3-án került sor.

A híd elkészítésében való közreműködésért köszönetet mondok az alábbi személyeknek:

Steckl Mátyás és Drávecz Ferenc településőröknek az ötletért, a szervezőmunkáért és a felállítás után elvégzett festésért, Hau János ácsmesternek a faanyag ingyenes biztosításáért, a kis híd társadalmi munkában való elkészítéséért és felállításáért,Müller Márton festőnek a konzerváló anyag és a festék ingyenes felajánlásáért, Stocker Istvánnak, a DMRV kirendeltség-vezetőjének a térítésmentes szivattyúzásért,Kovács Zsolt közterület-felügyelőnek a közmunkások irányításáért, a Műszaki Osztály munkatársainak a szakmai véleményezésért,a közmunkásoknak a régi úszópadlók elbontásáért és a tó kitisztításáért, a park közelében lakó szomszédoknak a sok apró segítségért.

Gromon István
polgármester