Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Lustspiel

2013-02-25

Kedves Vörösváriak!

Február 16-án (szombaton) délután óriási élményben volt részük azoknak, akik megnézték a Művészetek Házában a solymári amatőr sváb színjátszók, azaz a Kompanei együttes Lustspiel c. előadását.

Az együttes előadásában a szerencsés közönség két vidám darabot láthatott (Der Kuku und die Kaas és Schmeikt's?), amelyeket élő solymári anekdotákból komponáltak, és eredeti solymári sváb dialektusban adtak elő.


A humoros történetek, az életszerű helyzetek és jelenetek, a kiváló rendezés, a darabokban elhangzó eredeti solymári sváb népdalok, a férfiak és a nők egyaránt szép éneke, a kiváló színészi teljesítmények, a leleményes díszletek, egyszóval az egész előadás nagy örömet szerzett a közönségnek. A hangulat, a nevetések, a tapsok önmagukért beszéltek.

Akik ott voltak, azok közül sokan érezték úgy, hogy ezt Vörösváron is meg lehetne, meg kellene csinálni. Mi magunk is így gondoljuk, s első lépésként olyan vörösvári történeteket szeretnénk gyűjteni, amelyek hasonló darabok forgatókönyvének alapjául szolgálhatnak.

Ha sikerül összeállítani egy-két hasonló darabot, akkor biztosan találunk jelentkezőket az előadásukra, hiszen vannak még sokan Vörösváron, akik jól tudnak svábul, és szívesen beállnak játszani, és van egy nagyszerű színháztermünk is, ahol a darabokat elő tudjuk adni.

Kérjük, hogy aki tud ilyen történeteket, írja meg, vagy mesélje el, s mi lejegyezzük. Jelentkezni lehet személyesen vagy telefonon Balasi Anikónál, a Művészetek Háza igazgatójánál (mb: +36 30 2280271, e-mail: mhigazgato@mhpv.hu)

Pilisvörösvár, 2013. február 23.

Sax László NNÖ elnök
Gromon István polgármester