Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

1/2013. közgyűlés (2013. 02. 14.)

2013-02-16

Február 14-én tartotta ez évi első közgyűlését a Vörösvárért Közéleti Egyesület.

Az ülés elején Gromon István elnök számolt be az előző közgyűlés (november 22.) óta eltel időszak fontosabb eseményeiről, így többek között Andrusch-Fóti Mária emléktáblájának felavatásáról (december 20.), Janka András díszpolgár haláláról és temetéséről (január 12.), a Járási Hivatal, a Járási Tankerület és az Építéshatóság osztály január 2-i elindulásáról, a Falumúzeum esetleges önkormányzati működtetésének lehetőségéről, a közétkeztetés jövőbeni alternatíváiról, a Szakorvosi Rendelő további önkormányzati fenntartásáról, az adósságkonszolidációs tárgyalásokról, a szennyvízpályázattal kapcsolatos fejleményekről.

Az elnöki beszámoló után a közgyűlés meghallgatta az elmúlt évi gazdálkodásról szóló beszámolót, majd elfogadta a 2012. évi zárszámadást, az egyesület 2013. évi költségvetését és a 2013. évi munkatervet.

Ezután az önkormányzat 2013. évi költségvetése került napirendre. Gromon István elnök részletesen ismertette az önkormányzatok állami finanszírozásának változásait (feladatfinanszírozás), az abból fakadó rendkívül súlyos költségvetési helyzetet, s az önkormányzat előtt álló döntési alternatívákat.

Az Egyebek napirendi pontban a közgyűlés megvitatta a TAO-pályázatokban rejlő lehetőségeket, s ennek keretében egy pilisvörösvári sportcsarnok felépítésének lehetőségeit.