Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A HÓELTAKARÍTÁSRÓL

2013-01-18

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

A korábbi évekhez hasonlóan ismételten felhívom a figyelmet arra, hogy a téli időszakban az ingatlanok előtti járdaszakaszok hómentesítése, síkosságmentesítése a köztisztasággal, települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 8/1996. (VII. 4.) önkormányzati rendelet (köztisztasági rendelet) 12. § (4) bekezdése alapján az adott ingatlan tulajdonosának, használójának, bérlőjének, kezelőjének kötelessége. Üzletek, vendéglátó-ipari egységek a nyitvatartási idejük alatt kötelesek gondoskodni az előttük lévő járdaszakasz takarításáról.

Kérek mindenkit, hogy a biztonságos gyalogos közlekedés fenntartása érdekében folyamatosan és maradéktalanul tegyen eleget ezen előírásoknak. A kötelezettségek betartását a közterület-felügyelő folyamatosan ellenőrzi. A hóeltakarítás, síkosságmentesítés elmulasztója az emiatt esetlegesen bekövetkező károkért kártérítési felelősséggel tartozik!

Külön kérem, hogy figyeljünk arra, hogy a járdáról a havat ne dobjuk ki az úttestre vagy a járda és az úttest közötti parkolókba, mert akkor azzal értelmetlené tesszük azok munkáját, akik az önkormányzat megbízásából az úttest és a parkolók hóeltakarítását, síkosságmentesítését végzik. Különösen figyelni kell erre a Fő utcán. Itt a helyes megoldás az, ha a kb. 2 méter széles járda külső szélén, a szélső fél méteres sávban, hosszában depózzuk a havat. – Az elmúlt időszakban sajnos többször előfordult, hogy az önkormányzat a parkolókat megtisztította, majd az ingatlantulajdonosok a járdáról a már letisztított parkolókba dobálták a havat, s emiatt a parkolók megtisztítását elölről kellett kezdeni.

Akinek a fentiekkel kapcsolatos kérdése, bejelentése van, Pilisvörösvár Város közterület-felügyelőjéhez bejelentést tehet (2085 Pilisvörösvár, Fő tér 1. Építési- és Műszaki Osztály – I. emelet. Telefon: 06-26/330 233/157).

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm!

Gromon István

polgármester