Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Olimpikonjaink köszöntése a Városháza előtt a Fő téren

2012-08-15

Több száz lelkes pilisvörösvári polgár köszöntötte szerdán este háromnegyed hétkor két olimpikonunkat a Fő téren.

A két kiváló sportolót Gromon István polgármester 18 órakor a városházán dolgozószobájában fogadta, családtagjaikkal együtt. Közben az Ügyrendi-, Oktatási- és Kulturális Bizottság ülésezett: a két olimpikonnak adandó városi elismeréssel kapcsolatos előterjesztéseket tárgyalta.

18:30-kor rendkívüli képviselő-testületi ülés volt. A testület zárt ülésen Benkó Barbara hegyikerékpáros részére, aki az olimpián 27. helyezést ért el, egyhangú szavazással egy díszoklevél adományozásáról döntött, és szerepléséért ünnepélyes elismerő határozatot hozott. Fazekas Krisztina olimpiai bajnok kajakozót a képviselő-testület a hazai és nemzetközi versenyeken elért korábbi eredményei valamint a londoni olimpián kajak négyesben szerzett olimpiai bajnoki címe elismeréseként egyhangú szavazással Pilisvörösvár Város Díszpolgárává választotta.

Mindeközben a téren gyülekező közönséget a Német Nemzetiségi Fúvószenekar szórakoztatta. A döntések megszületése után Gromon István polgármester kinyitotta a városháza erkélyéhnek ajtaját, s az erkélyen megjelent a két olimpikon, akiket a téren összegyűlt közönség hosszú vastapssal ünnepelt. Fazekas Krisztina felmutatta olimpiai aranyérmét, majd az ünnepeltek a városháza főbejáratához jöttek, ahol Gromon István köszöntötte őket, és a bejárat előtt felállított dobogóra szólította.

A két olimpikon együtt állt fel a városháza előtt felállított dobogó legfelső fokára, s fogadta a közönség ismétlődő tapsát. A Himnusz eléneklése után rövid élménybeszámoló következett, majd a díjak és ajándékok ünnepélyes átadása. Az ünnepeltek megköszönték a közönségnek az ünneplést, a képviselőtestületnek az elismerést. Benkó Barbara viszonzásul a magyar olimpiai csapat által Londonban viselt két kitűzőjéből adott át egy-egy példányt Gromon István polgármesternek. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget, majd az ünnepelteket megrohamozták az autogrammkérők. Néhány fotó, újabb autogramok, s a szép este lassan véget ért.

Gromon István

polgármester

Pilisvörösvár, 2012. augusztus 15.