Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

TÁJÉKOZTATÓ

2010-05-19

A Fő utca felújítás munkálatainak ideiglenes, nem hivatalos ütemterve

A közterületi kivitelezési munkák várhatóan június 10-én kezdődnek meg, és november 15-én fejeződnek be.

Az első ütemben a Vízművek (DMRV) a városházától a kultúrházig (a páratlan oldalon) felújítja a vízvezetéket (jún. 10. és jún. 31. között), az ELMŰ és a többi kábeles szolgáltató a páros oldalon a Hősök terétől a Bajcsy-Zs. térig lefekteti a földkábeleket (június 21. és július 20. között), az önkormányzat pedig a páros oldalon, az OTP és az Emil cukrászda között megkezdi a csapadékvíz-csatorna kiépítését.

Amikor a Vízművek végzett a felújítással, a kábeles szolgáltatók a páratlan oldalon folytatják a földkábelfektetést, először a városházától a kultúrházig (tervezett határidő: augusztus 20.), majd tovább a kultúrháztól a Szent János utcáig (tervezett határidő: augusztus 31.).

Ezután következik a földkábelek lefektetése azokon a szakaszokon, ahol jelenleg villanyoszlopok vannak, tehát a Hősök terétől a városházáig a páratlan oldalon, valamint a Bajcsy-Zs. tértől egészen az Attila utcáig a páros oldalon (tervezett határidő: szeptember 30.)

Amint egy-egy szakaszon végeztek a közműszolgáltatók, átadják a területet a parkolók és járdák építőjének, aki lényegében ugyanabban a sorrendben halad majd a munkákkal. A kivitelezés vége felé az ELMŰ elbontja a villanyoszlopokat, megtörténik a kandeláberek kihelyezése, a parkosítás, a burkolatok végső kialakítása, s végül az utcabútorok kihelyezése. (Határidő: november 15.)

Az önkormányzat célja az, hogy amennyire lehetséges, a gyalogos közlekedést folyamatosan biztosítsuk, az ingatlanokról reggel ki lehessen hajtani és azokra este be lehessen jutni, legalább az egyik oldalon parkolni lehessen, a jelentős forgalomkorlátozást okozó munkákat pedig a kivitelezők hét végén ill. éjszaka végezzék.

Mindent igyekszünk megtenni azért, hogy a kellemetlenségeket a minimumra csökkentsük, de természetesen szükség lesz a gyalogosok, az autósok és az ingatlantulajdonosok türelmére is.

Remélt megértésüket előre is köszönöm!

Gromon István

polgármester