Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A Fő utcai parkolásról

2010-11-29

Tisztelt Fő utcai Ingatlantulajdonosok, Üzletbérlők!

Amint azt Önök a legjobban tudják, parkolás és a gyalogosközlekedés tekintetében a Fő utcán évtizedek óta sok szempontból rendezetlen állapotok uralkodtak. A kimosott, gödrös útpadka, az akadályt képező rengeteg villanyoszlop és egyéb oszlopok, a nyitott csapadékvíz-árkok, a különböző kisebb folyókák és a sövénnyel elkerített közterületek miatt az autósok nem tudtak, vagy csak szabálytalanul tudtak parkolni.

A Fő utca felújítás keretében az önkormányzat igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy ezek az áldatlan állapotok megszűnjenek, s mindenki javára megváltozzanak. A közel 1 milliárd forint összköltségű Fő utca program keretében eltűntettük az oszloprengeteget, a nyílt csapadékvíz-elvezető árkok helyett zárt csatornát építettünk. Az így felszabadult helyeken összesen 97 db parkolóhelyet létesítettünk – mindenhol, ahol a fizikai adottságok, az építési jogszabályok és a forgalomtechnikai szabályok ezt lehetővé tették.

A szabályos és rendezett közlekedés és parkolás feltételeinek biztosításával kapcsolatban azonban az ingatlantulajdonosoknak is vannak kötelezettségeik. A használatbavételi engedély megszerzéséhez az ingatlantulajdonoknak saját telkükön belül vagy közterületen parkolóépítéssel ill. parkolómegváltással kellett biztosítaniuk az ingatlanukon működő üzletek vevői és ügyfelei számára a szükséges parkolóhelyeket.

Sajnos jelenleg sok olyan ingatlantulajdonos van, aki vagy nem alakította ki a szükséges parkolóhelyeket, vagy zárva tartja azokat nap közben. Így az autósok sok esetben azoknak az ingatlanoknak a parkolóit veszik igénybe, akik - betartva a törvényeket - saját ügyfeleik, vevőik számára megépítették, ill. megnyitották saját parkolóiakat. Ezen a gyakorlaton változtatnunk kell, ezért kérem, hogy - amennyiben a használatbavételi engedélyt így kapták meg - saját parkolóikat nap közben tartsák nyitva.

Szíves megértésüket és támogatásukat előre is köszönöm.

Gromon István polgármester