Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Közcélú munkások Pilisvörösváron

2011-07-30

2011. január 1-jétől átalakult a közfoglalkoztatás rendszere, amelynek értelmében az önkormányzatok – településenként maximált létszám erejéig – támogatást vehetnek igénybe közcélú munkások alkalmazásához, az alábbiak szerint:

1. Önkormányzat által szervezett hoszszabb időtartamú közfoglalkoztatás:
Napi 6-8 órás foglalkoztatás, 2-12 hónapos időtartamban.

2. Önkormányzat által szervezett rövid időtartamú közfoglalkoztatás:
Napi 4 órás foglalkoztatás, 2-4 hónapos időtartamban,

Élve az új jogszabály adta lehetőségekkel, az önkormányzat hosszú távra – ez év december 31-ig – 2 fő közcélú munkást alkalmaz:

– 1 főt kisegítő munkára (gyomtalanítás, takarítás, rakodás, stb.),
– 1 főt pedig adminisztrációs (postázás, kézbesítés, stb.) munkára.

A rövid távú foglalkoztatás keretében 2011. június 1-jétől a 14 fő bérpótló juttatásban részesülő álláskeresőt alkalmazunk közcélú munkára:

– 5 fő valamelyik intézményünknél állt munkába (óvodák, Művészetek Háza),
– 9 fő pedig a Polgármesteri Hivatal alkalmazásában dolgozik. Ebből: 1 fő adminisztratív munkát, 8 fő pedig közterületi munkát végez (gyomtalanítás, szemétszedés, parlagfűirtás stb.).

A foglalkoztatást úgy ütemeztük, hogy a nyári időszakban tudjunk több közcélú munkást foglalkoztatni, mivel a közterületeken ilyenkor van rájuk a legnagyobb szükség.

Közcélú munkásaink a város közterületeinek – mindenekelőtt a megszépült Fő utcának – a rendben tartásával nagy segítséget nyújtanak a településtisztasági feladatok ellátásában. Becsüljük meg értékes munkájukat!

Gromon István
polgármester