Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

PilisSÖRÖSvári Férfinap

2008-03-30

Hölgyeim és Uraim!
Kedves Vendégeink!

A Művészetek Háza Általános Művelődési Központ az idén első alkalommal rendezi meg a PilisSÖRÖSvári Férfinapot.

A rendezvény célja: kulturális műsorokkal fűszerezett felhőtlen kikapcsolódást kínálni a hétköznapi taposómalomban elfáradt embereknek, s közelebb hozni őket egymáshoz. A rendezvény multikulturális: lesz börze, kiállítás, filmvetítés, zene, tánc, s közben lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra a sörgyártásban és értékesítésben érdekelt vállalkozóknak. Minden programra a belépés ingyenes!

Egésznapos eseményünk fő momentuma a 11 órakor kezdődő kiállítás, melyen a történelmi Magyarország területéről származó, sörrel kapcsolatos relikviákat lehet megtekinteni. A kiállítás anyagát a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub bocsátja rendelkezésünkre. Ez az anyag még sohasem volt kiállítva, ez az első bemutatása. 10 órától kezdődő börzére az ország minden részéből érkeztek hozzánk vendégek, sőt még Szlovákiából is!

A Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klubról annyit érdemes tudni, hogy a klubot Horváth István, egy elkötelezett kőszegi címkegyűjtő vezetésével tizenegy fő alapította,  2001-ben. Az alapítói  létszám gyorsan növekedett, és némi fluktuáció után a klub jelenleg mintegy hetven tagot számlál.

A klub elsődleges célja az, hogy a magyar sörkultúra emlékeit felkutassa és megőrizze, támogassa a hazai gyártókat, és hogy   fóruma legyen a sokféle sörcikkel foglalkozó hazai gyűjtőknek. A gyűjtött sörcikkek a következők: üvegek, poharak, korsók, sörnyitók, kupakok, dobozok, emléktárgyak, cégtáblák, reklámanyagok, alátétek.

Úgyszintén fontos feladata a klubnak a nemzetközi figyelem felkeltése ezen értékeink iránt. A társaság jelenleg félévente tartja rendszeres találkozóit, alkalmi találkozókkal kiegészítve. Terveik között szerepel klubhíradó kibocsátása hathavonta, a sörgyártók látogatása, nemzetközi börzéken való aktív részvétel, a honi termékek katalogizálása, a tagok ellátása promóciós anyagokkal, s legfőképpen pedig:  a magyar sörkultúra tárgyi emlékeinek  minél teljesebb feldolgozása.

A mai kiállítás anyagát a tagok az ország egész területéről adták össze. A kiállított tárgyak, sörcikkek egy része még az 1900-as évek elejétől származik, és éppen ezért a történelmi Magyarország relikviáit is tartalmazza!

Kívánok minden jelenlévőnek kellemes időtöltést, a klubnak sok sikert, a vállalkozóknak eredményes bemutatkozást, a kulturális és szórakoztató programok látogatóinak pedig jó szórakozást, felhőtlen kikapcsolódást!

Pilisvörösvár, 2008. március 29.