Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Útnyitás a Béke utcában

2011-03-04

A Béke utca a legutóbbi időkig Vörösvár egyik legfurcsább utcája volt, elkezdődött, véget ért, aztán megint elkezdődött. A Postakert utcánál ugyanis egy jó százméteres szakaszon magánterület vágta ketté a közterületet. Az északi lakókörzet beépülése, a közösség érdeke egyre inkább kikövetelte, hogy az utca eleje összekötést nyerjen a másik végével, és ne kelljen a Postakert utca felé kerülni autósoknak, gyalogosoknak egyaránt.


A Béke utcai útnyitást 2010 decemberében végeztette el az Önkormányzat. Az érintett területen mintegy 100 méter hosszban és 5 méteres útszélességgel került kialakításra az összekötő murvás út. Az út mellett csapadék-vízelvezető árok is kialakításra került a terület felszíni vízelvezetésének biztosítására, valamint a sportpálya területét is egy dréncső segítségével bekötötték a kialakított árokba. Az útpálya kialakításakor ? a magas talajvíz miatt ? a meglévő talaj több mint 60 cm-es mélységben került kitermelésre, majd 3 rétegben különböző szemnagyságú, frakciójú útépítési murvát fektettek le.

A téli időjárás miatt a teljes munka még nem készült el, de az út gépjármű-közlekedésre alkalmas. Az elmaradó munkák, melyek tavasszal kerülnek elvégzésre a következők: a kitermelt talajréteg elszállítása, vízelvezető árok végleges kialakítása, útpályatükör végleges kialakítása.

Az útnyitással sokat nyert a város:

1. Az északi lakókörzetet ezentúl könnyebben tudjuk megközelíteni.

2. A sporttelep és az ott megépült játszótér hátulról is megközelíthetővé vált. (Sokaknak így esik közelebb, és eddig egy nagy kerülőt kellett tenniük, ami főleg a gyalogosoknak volt probléma, ha a játszótérre mentek kisgyerekkel.)

3. Ez a rövid szakasz mindig is nagyon vizenyős terület volt. Most az útnyitással lehetővé vált az út melletti árokkal a területen lévő nagy mennyiség víz elvezetése a Postakert utcában megépült zárt csapadékvíz-elvezető csatornába való bekötéssel.

4. A Lévai utcai ingatlanok így a Béke utca folytatásáról bejáratot, utcafrontot kapnak, és ezáltal megoszthatóak lesznek a telkek. Rendezettebb lesz ezáltal a lakóövezet. (Nem kellenek nyeles telkek).

Pándi Gábor alpolgármester és Páva Gábor, a Műszaki Osztály
munkatársa tájékoztatása alapján
összeállította: F. A.

(Forrás: Vörösvári Újság)