Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Újévi köszöntő

2009-01-13
Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Az új év első napjai mind egyéni, mind közösségi életünkben természetes alkalmat kínálnak arra, hogy átgondoljuk jelenlegi helyzetünket, célőkat tűzzünk ki a jövőre, s megtervezzük az elérésükhöz szükséges lépéseket.

A 2009-es évnek az egész ország - mind társadalmi, mind gazdasági szempontból - nehéz körülmények között vág neki. A kisebbségi kormányzás, az állami eladósodás, a pénzügyi válság, a gazdasági visszaesés, a megszorító intézkedések, a csökkenő reálbérek, a munkahelyi elbocsátások, a növekvo energiaárak, a költségvetési elvonások a közoktatás, a közigazgatás, az egészségügyi- és a szociális ellátás területén nehéz kihívások elé állítanak bennünket egyéni, családi és közösségi életünkben egyaránt.

A nehézségek ellenére azonban nem szabad elveszítenünk a jövőbe vetett bizalmunkat. Talán éppen a mostani nehézségek taníthatnak meg bennünket arra, hogy jobban figyeljünk és jobban tekintettel legyünk egymásra; hogy jobban becsüljük meg értékeinket, és vigyázzunk rájuk; hogy jobban takarékoskodjunk vízzel, villannyal, gázzal, benzinnel. - Hogy mindez lehetséges, azt bizonyítja mások példája. Vannak ugyanis országok, nemzetek, városok, ahol ezek a dolgok jobban mennek. Meggyőződésem szerint azért, mert az ottani emberek már megtanulták az önfegyelem, az önmérséklet és az összefogás leckéjét.

Az önkormányzat is a fentiek szellemében vág neki a következő évnek: továbbra is összehúzva tartva a nadrágszíjat, de reménykedve, s előre tekintve. Ezért tervezünk a nehézségek ellenére intézmény-felújításokat, játszótér- és sportpályaépítéseket, Fő utca-rekonstrukciót, szennyvíz- és csatornahálózat-fejlesztést, út- és járdaépítéseket. Bízzunk abban, hogy a külső körülmények nem változnak alapvető mértékben, s így takarékossággal, kitartó munkával és okos gazdálkodással céljainknak legalább egy részét sikerül megvalósítanunk.

Ennek reményében kívánok Pilisvörösvár Minden Polgárának sikerekben, örömökben gazdag, békés, boldog új esztendőt, egymás iránti türelemmel, figyelemmel és szolidaritással.


Pilisvörösvár, 2009. január 13.

Gromon István
polgármester

(Megjelent a Vörösvári Újságban)