Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Reklámrendelet

2011-03-04

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy elkészült a Pilisvörösvár Város teljes közigazgatási területére kiterjedő reklámrendelet tervezete.

A tervezett rendelet városunk életében először fogalmaz meg a reklámhordozókra, a hirdetések és tájékoztatók hordozóira, a kirakatokra, a kirakatszekrényekre és egyéb vizuális tájékoztató eszközökre, továbbá a homlokzati technikai berendezésekre, a pavilonokra és a köztárgyakra vonatkozó szabályokat. A rendelet célja a városkép, az utcakép szebbé tétele a reklámtáblák, feliratok, cégérek látványának egységes keretbe terelésével, előnyben részesítve a vonzó, esztétikailag igényes megoldásokat.

A rendelet-tervezetben megfogalmazott szabályok a hasonló méretű és helyzetű településeken már működő és bevált reklámrendeletek mintájára, de a Pilisvörösváron kialakult szokások figyelembevételével készültek. A jelenlegi helyzethez képest elsősorban az jelent újdonságot, hogy a tervezet meghatározza a közterületen, épületen, kerítésen vagy előkertben elhelyezhető, közterületről látható reklámhordozók legnagyobb méretbeli kiterjedését.

A rendelet-tervezet 2010. december 10-től 2011. január 31-ig megtalálható Pilisvörösvár Város hivatalos honlapján (www.pilisvorosvar.hu) több helyen: a Vállalkozó vagyok főmenüben a Felhívások között, valamint a honlap jobb szélén, az Aktuálisban is. Kérjük, hogy akinek a rendelettervezettel kapcsolatos kérdése, észrevétele van, írja meg az info@pilisvörösvar.hu címre, vagy keresse fel Kálmán Kinga főépítészt a hétfő délutáni (14-18 óráig tartó) félfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beérkezett észrevételek feldolgozása után, előreláthatólag a 2011. februári képviselő-testületi ülésen tűzi napirendre az új rendelet elfogadását.

Gromon István

polgármester