Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Kooperációs értekezleten

2010-10-28

Október 18-án ellátogattam a Fő utca program egyik szokásos kooperációs, azaz egyeztető értekezletére.

A programban érintett vezetők és szakemberek minden hétfőn délelőtt találkoznak a Városházán, hogy a rendkívül sok odafigyelést és egyeztetést igénylő munkafolyamatokat összehangolják, a felmerülő problémákat megoldják, a teendőket megbeszéljék.

15-20-an üljük körbe a Városháza tanácstermének hosszú asztalát ezen az esős hétfő délelőttön: Gromon István polgármester, Pándi Gábor alpolgármester, Bándi Gábor projektmenedzser, Müller János, a Városfejlesztő Kft. vezetője, Váradi Zoltánné, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának vezetője és annak munkatársai, a beruházásban érintett szolgáltató vállalatok és a beruházást végző cégek képviselői, valamint a műszaki ellenőrök.

Ezúttal nincs itt mindenki: zuhog az eső, csak kevés helyen tudták megkezdeni a munkát az építők ? ezen a nyáron és őszön sok kellemetlenséget okozott az építőknek és a lakóknak, üzlettulajdonosoknak, járókelőknek is ? a szeszélyes időjárás. A határidők betartásával ennek ellenére ? úgy tűnik ? nem lesz baj.

A megbeszélés építő jellegű, ám Bándi Gábor projektmenedzser keményen oda-odamondogat az egyik szolgáltató cég képviselőjének, mivel az máskép értelmezi a határidőket, mint ő.

?Közelítsük meg a kérdést másképp; legyünk konstruktívak! ? szól közbe békítőleg Gromon István polgármester. ? Mi az a legkorábbi határidő, amire a munkát el tudják végezni?"

?Ezen a héten várhatóan elkészülünk vele!" ? hangzik a válasz.

?Ez jó még nekünk? ? kérdezi a polgármester úr a többiektől ?, tudjuk így tartani a határidőket?"

Bólogatás a válasz ? a félreértés okozta feszültség oldódik. De máris egy újabb műszaki problémát vet fel Bándi Gábor projektmenedzser. A szakemberek ismét összeráncolják a homlokukat, irataikba néznek, töprengenek, vitatkoznak, telefonálgatnak, majd jó negyedóra múlva a ráncok kisimulnak: a dolog menni fog, megtalálták a megfelelő műszaki megoldást.

Az egyik témában a Vörösvári Újság segítségét is kérik a kooperáció résztvevői. A Városháza előtti polgári védelmi szirénát át kell helyezni máshová, és az új helyén természetesen ki is kell próbálni, hogy megfelelően működik-e. Annak érdekében, hogy néhány másodperces próba ne keltsen pánikot, tájékoztatni kell a lakosságot az újságban. A polgármester úr a lapzártára való tekintettel megkérdezi, hogy belefér-e még a hirdetmény az októberi lapszámba. ? Még két napunk van a nyomdai leadásig ? nyugtatom meg őt.

A kooperáción végül 14 témában született megállapodás az érintettek között, amit a projektmenedzser írásban rögzít, és eljuttat mindenkinek.

Amikor mindent megbeszéltek, a szakemberek, műszaki ellenőrök, a Hivatal munkatársai felkerekednek, hogy bejárják az aktuális munkaterületeket, és észrevételezzék az esetleges újabb problémákat.

Ez így folyik már hónapok óta, és még további hetekig, az átadásig így zajlik majd.

Ezen a szokásos hétfő délelőtti kooperáción azt is megtudtam, hogy hasonló tanácskozást tartanak hétfőn reggelenként a szennyvíztelep rekonstrukciós pályázatának menedzselésére, sőt jövő héttől kezdődően további két kooperációs értekezletnek kell helyet szorítani a heti naptárban. A héten megkezdődik a Városi Könyvtár átépítése, az építők birtokba vették a munkaterületet, valamint indul a jelzőlámpás csomópont beruházás is.

Terveink szerint ezekről a kooperációkról is tudósítani fogjuk újságunk olvasóit.

Az alábbiakban pedig átnyújtunk egy fényképcsokrot, amelyet Páva Gábor, az Önkormányzat műszaki ellenőre készített különböző időpontokban a Fő utca program munkálatairól.

Fogarasy Attila

(Forrás: Vörösvári Újság)