Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A városi fejlesztésekről

2010-08-28

Nagy erővel folynak városszerte az önkormányzati építkezések. A legnagyobb és leglátványosabb munkák a Fő utca program keretében zajlanak. A Duna Menti Regionális Vízművek saját kivitelezésben és finanszírozásban korszerűsíti a meglévő vízvezeték-hálózatot ? lassan a beruházás végére érve.

A munkások a Fő utca egy részén együtt dolgoznak a Magyar Aszfalt munkásaival, akik a Fő utcai zárt rendszerű csapadékcsatornát építik: így a baloldali és jobboldali járda is felbontásra került ? a leszűkült utca miatt átmenetileg megnehezedett a közlekedés a 10-es főút vörösvári átkelési szakaszán.


A légvezetékek föld alá süllyesztése is már folyik, a kábelkiváltások (ELMŰ, T-Com, Fibernet) várhatóan szeptember 30-ig mindenütt befejeződnek. A vezetékek lefektetését és a közműárkok betemetését követően kerül sor a szilárd útburkolatú parkolók, járdák, valamint a zöldfelületek kialakítására. A Művészetek Házánál a jelzőlámpás csomópontot várhatóan szeptember végén kezdik el építeni, és a beruházás még ebben az évben befejeződik.

Szöveg és kép: F. A.