Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Újévi köszöntő

2010-01-01

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!
Tisztelt Pilis TV-nézők!

Az új év kezdete a jövőről való gondolkodás ideje. - A munkaszüneti napokat kihasználva elgondolkodunk dolgainkon, s feltesszük magunkat a kérdést: vajon mit hoz számunkra a jövő, mit hoz nekünk a 2010. év?

Ha a magánéletünkre gondolunk, azt kérdezzük: Vajon hogyan alakul idén a családi életem, a egyéni életutam, meglesz-e az egészségem? Hogyan alakul az anyagi helyzetem: nő-e a jövedelmem, csökkennek-e a kiadásaim? Tudom-e szépíteni házamat, udvaromat, a lakásom belsejét? Tudok-e vásárolni új dolgokat? Jut-e pénzem és időm a kikapcsolódásra, pihenésre, nyaralásra, szórakozásra, rokonokkal, barátokkal való együttlétre?

Ha országos dolgainkra gondolunk, azt kérdezzük: Vajon enyhül-e idén a gazdasági válság, lesz-e több munkahely, lassul-e az infláció? Csökken-e végre a korrupció, tisztább lesz-e a gazdasági élet és a közélet? Mi lesz a tavaszi parlamenti választások eredménye? Hoz-e jót az új kormány, az új parlament, változik-e jó irányban a politika? Lesz-e előrelépés nemzeti sorskérdéseinkben? Sikerül-e megőrizni a társadalmi békét?

Mindezek a kérdések a polgármestert is foglalkoztatják. Ugyanakkor a helyi közélet szereplőinek más gondjaik is vannak: Mi lesz az önkormányzati intézményekkel? Fenn tudjuk-e tartani iskoláinkat, óvodáinkat, közösségi házunkat, orvosi rendelőnket, szociális központunkat? Ki tudjuk-e fizetni az intézményekben dolgozók bérét? Tudjuk-e támogatni egyesületeinket? Meg tudjuk-e védeni a rongálásoktól új játszótereinket, sportpályáinkat, parkjainkat? Lesz-e elég pénzünk a város útjainak, árkainak, járdáinak fenntartásához? Hogyan pótoljuk elvont állami normatívákat, az APEH-től, a késleltetve visszakapott iparűzései adót, a gazdasági válság miatti bevétel-kieséseket?

Sikerül-e végre befejezni és átadni a Művészetek Házát? Mit kell tenni azért, hogy a felújított épület szép legyen, jó legyen, és gazdaságosan üzemeltethető? Hogyan sikerül majd a Fő utca rekonstrukció? Sikerül-e legyőzni és elhárítani minden bürokratikus, jogi, műszaki, pénzügyi és emberi akadályt? Sikerül-e végrehajtani a szennyvízcsökkentési ütemtervet, ami a szennyvíztelep felújításának és a csatornahálózat bővítésének alapfeltétele?

Hogyan tudjuk tovább építeni városunk közösségi életét? Hogyan lehet a jó törekvéseket megerősíteni, a jó kezdeményezéseket felkarolni, a jó szándékokat közös mederbe terelni? - A kérdések, kihívások száma végtelen.

Újév napján azt kívánom, hogy a felsorolt egyéni-, országos- és helyi céljaink közül az idén minél több megvalósulhasson: legyünk egészségesek, legyen boldogabb családi életünk, könnyebbedjen anyagi helyzetünk, jusson időnk egymásra és önmagunkra. Javuljon az ország helyzete, maradjon talpon a város, szépüljön meg a Fő utcánk, erősödjünk közösségi életünk. Bízzunk abban, hogy elszánt erőfeszítéssel és összefogással mindez megvalósítható!

Boldog új évet kívánok mindnyájunknak!