Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Forgalmirend-véltozások

2007-11-15
Újabb szakaszához érkezett városunk forgalmi rendjének átalakítása. Az önkormányzattal szerződésben álló Köszolg-Ker Kft. a forgalomtechnikai tervnek megfelelően folytatja a KRESZ-táblák kihelyezését a Polgármesteri Hivatal folyamatos irányítása mellett.
A harmadik szakaszban a következő forgalmi változtatások történtek:

1. A Fő utca ? Csobánkai utca ? Báthory utca ? Kisfaludy utca ? Szabadság utca által határolt terület 30 km/h-s korlátozott sebességű övezetté lett kijelölve és erre a területre a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek csak az Önkormányzat előzetes engedélyével hajthatnak be.

2. A Törökkút utcába és a Mária utcába csak célforgalomban lehet behajtani.

3. A Szinyei Merse Pál utca egyirányú lett a Postakert utcától a Báthory utca felé.

4. A Szent Flórián utca egyirányú lett a parkolótól a Béke utca felé.

5. A Béke utca egyirányú lett a József Attila utcától a Törökkút utca felé.

6. Az eddig is egyirányú Petőfi köz és Eperjesi utca (csak a keskenyebb szakasza) egyirányú marad, de irányuk felcserélődik.

A negyedik ütemben a Bányatelep és a Szabadságliget forgalmi rendje kerül kialakításra:

1. Az Ady Endre utca (Fácán utca kereszteződésétől) ? Bányató utca ? Nagy-tó vonala és a Fő utca ? Budai út közötti terület 30 km/h-s korlátozott sebességű övezetté lett kijelölve és erre a területre a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek csak az Önkormányzat előzetes engedélyével hajthatnak be.

2. Egyirányú utcává lett kijelölve az Orgona köz, a Csalogány köz, a Muskátli köz, a Margaréta köz, a Rezeda köz, a Tulipán köz, a Liliom köz, a Nefelejcs köz és a Remetei utca.

3. A Budai Nagy Antal utca és a Bányakápolna utca eddigi egyirányú forgalmi rendje felcserélődik.

4. A Vájár utcába csak a Rákóczi utca felől lehet behajtani és minden innen nyíló közön csak kifelé lehet haladni.

5. A Gólya utca az Ívó utca felé, Seregély utca pedig az Ívó utca irányából egyirányú lett.

6. A Szabadságligetre (a Nyár utcát kivéve) a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú járművekkel csak az Önkormányzat előzetes engedélyének birtokában lehet behajtani.

7. A Bocskai, a Zrínyi, a Hunyadi, a Szondi, a Dobó és a Dugonics utcákban 30 km/h-s sebességkorlátozás került bevezetésre.

Behajtási engedélyt a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Építési Osztályán lehet igényelni, a szükséges formanyomtatvány a www.pilisvorosvar.hu honlapról is letölthető.

FIGYELEM! A ?ZÓNA 30? jelzőtáblával határolt területen minden utca egyenrangúvá válik és JOBBKÉZSZABÁLY érvényes! Ez a forgalmi rend a ?Zóna vége? tábláig áll fenn.

Kérünk mindenkit, hogy a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek, és figyeljenek oda az újonnan kihelyezésre kerülő jelzőtáblákra. A jelzőtáblák a kihelyezésüket követően hatályosak és utasításaikat kötelezően be kell tartani.

Az újonnan kialakuló forgalmi rendet a rendőrség és a közterület-felügyelők ellenőrzik, és egy rövidebb türelmi időt követően szigorúan fel fognak lépni a szabálytalankodókkal szemben.

Polgármesteri Hivatal
Műszaki és Építési Osztály

(Forrás: Vörösvári Újság)