Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A biztonságosabb közlekedésért

2007-08-16

Új lépcsők, korlátok, térelválasztó rudak


A járdára való felhajtást megakadályozó
karók a Szent Erzsébet utcában

Városunkban az idén nagyszabású beruházás nem indult, az új képviselő-testület a költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében visszafogta a korábbi évek lendületét. Az idén megkezdett fejlesztések jóval szerényebbek az eddigieknél, ugyanakkor közös jellemzőjük, hogy lakossági bejelentések, igények alapján döntött róluk a képviselő-testület, illetve saját hatáskörében a polgármester. (500 ezer forint felett testületi döntést igényel minden intézkedés.)A már megkezdett, illetve a képviselők által jóvá hagyott fejlesztések másik jellemzője, hogy nagy többségükben a közlekedés biztonságát hivatottak szolgálni.

Ennek egyik példája, hogy a Szent Erzsébet utcában térelválasztó rudakat (pestiesen szólva: Demszky-karókat) helyeztek el a fitt-nesscentrum elé, megakadályozandó, hogy az autók a járdán parkoljanak.

A Karátsonyi-ligeti vasúti megállónál lapunk megjelenésekor adják át a Lőcsei utcából felvezető lépcsőt.Átadás előtt a Karátsonyi-ligeti vasúti megállóba felvezető lépcső

Újabb lakossági igények és képviselői bejelentések alapján július 9-i ülésén egy 9 millió forintos fejlesztési csomagot fogadott el ?városüzemeltetési beruházások? címszó alatt a képviselő-testület.

A néhány éve épült, de máris használhatatlanná vált Görgey utcai lépcső újjáépítése 4,1 millió forintba, a JET benzinkútnál állítandó korlát és 27 db térelválasztó rúd 2,6 millió forintba, a Bem utcai lépcső és korlát elkészítése 1,3 millió forintba kerül majd. A Szent Erzsébet utcában újabb 60 darab térelválasztó rudat helyeznek el az utca elején (a Fő út felől), összesen 1,2 millió forintért.

A fenti beruházások is a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgálják majd.

F. A.

(Forrás: Vörösvári Újság)