Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Városunk jövőjéről

2008-04-15


Lezárult a lakossági véleményezése a ?Pilisvörösvár Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája? című dokumentumnak, amely a város középtávú fejlesztéséről való gondolkodást hivatott meghatározni. Fontos újdonsága a korábban már elfogadott Városfejlesztési koncepcióhoz képest, hogy területi szemléletű, és hogy ötvözi a gazdaság, a környezet és a közlekedés fejlesztésének szempontjait, valamint a különböző társadalmi, önkormányzati és közösségi célok megvalósulására vonatkozó elképzeléseket.

A stratégia elkészítése különösen fontos az ún. Fő utca program miatt. Ennek megvalósítására ugyanis csak akkor lehet pályázni állami pénzekért, ha az önkormányzat rendelkezik elfogadott városfejlesztési stratégiával.

A 123 oldalas dokumentumtervezetet április 10-ig lehetett véleményezni. A beérkezett lakossági véleményeket a véglegesítés során a képviselő-testület figyelembe fogja venni. Jelenleg a szakemberek értékelik a beérkezett ajánlatokat, s a dokumentum várhatóan májusban kerül döntéshozatalra a képviselő-testület elé.

Bár a véleményezés már lezárult, a dokumentum tervezete továbbra is elérhető a város honlapjáról (www.pilisvorosvar.hu).

F. A.

(Forrás: Vörösvári Újság)