Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Új utcanévtáblák

2008-03-15

Fő út helyett Fő utca

Az elmúlt hónapban kihelyezésre kerültek Pilisvörösvárott az új utcanévtáblák. Az esztétikus, tartós és jól olvasható táblák tökéletes tájékozódást jelentenek a városunkba érkező idegeneknek, de még a helyieknek is, hiszen városunk egyre nagyobbra nő, és komoly fejtörést jelent egy született vörösvárinak is egy-egy félreesőbb utca beazonosítása.


(Jó lenne, ha a megrongált, utcákat mutató információs táblákat is minél előbb helyreállítaná az önkormányzat. Persze, az lenne a legjobb, ha a vandálok nem törnék szét időről időre ezeket. ? ?Érdekes módon? a vendéglátóhelyek környékén lévő táblák rongálódnak meg leggyakrabban.)

Az új utcatáblák városképi szempontból is nagy előrelépést jelentenek. Az Ófalu utcáit megjelölő német nyelvű táblák kihelyezése pedig mondhatni történelmi jelentőségű esemény lesz az itt élő német származású polgárok számára.

A most kihelyezett táblákra az utcanevek az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium hivatalos utcanévjegyzéke alapján kerültek fel. Így annak ellenére, hogy a vörösváriak többsége Fő utat vagy Szabadság utat mond és ír ? és így szerepelnek ezek az utcák a legtöbb kiadványban és térképen is ?, a hivatalos elnevezés: Fő utca, Szabadság utca. (Újságunk mostantól következetesen szintén ezen hivatalos elnevezéseket fogja cikkeiben, tudósításaiban alkalmazni.)

F. A.

(Forrás: Vörösvári Újság)