Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Az új helyi adórendeletről

2009-02-17

AZ ÚJ HELYI ADÓRENDELETRŐL

 

 

Tisztelt Pilisvörösvári Adófizető Vállalkozó!Ezúton tájékoztatom, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2008. november 19-i ülésén a helyi adókról szóló régi, többször módosított 5/1991. (VIII. 08.) Kt. sz. rendeletét 2009. január 1-jétől hatályon kívül helyezte, és új helyi adórendeletet fogadott el.


 

Az új helyi adórendeletben, a vállalkozókat terhelő eddigi három helyi adó helyett mindössze egy maradt, az önkormányzat ugyanis 2009. január 1-jétől eltörölte a vállalkozók kommunális adóját és az építményadót.


A most eltörölt építményadó a megfizetésére kötelezett vörösvári magánszemélyeknek és vállalkozásoknak 300,- Ft/m2/év adókötelezettséget jelentett minden üzlet, műhely, raktár, műterem, iroda, garázs, borospince, valamint mezőgazdasági külterületen lévő gazdasági épület után. A vállalkozók kommunális adójának mértéke foglalkoztatottanként 2.000,- Ft/év volt.


A kieső bevételt az önkormányzat a helyi iparűzési adó mértékének 1,40%-ról 1,55 %-ra történő emelésével pótolja.


Az új helyi adórendelet megtekinthető Pilisvörösvár város hivatalos honlapján (www.pilisvorosvar.hu), a hivatali hirdetőn, valamint a Polgármesteri Hivatalban, az ügyfélszolgálaton.


Pilisvörösvár, 2009. február 17.


                                                                                              Gromon István

                                                                                                polgármester

(Megjelent a Vörösvári Újságban)