Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

A szelektív szigetek használatáról

2008-09-15

A szelektív szigetek használatáról

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy városunkban a szelektívhulladék-gyűjtő szigeteken kiábrándító állapotok uralkodnak a konténerek mellé zsákokban vagy a nélkül elhelyezett lom és szemét miatt. Az Önkormányzat és a szolgáltató már eddig is komoly erőfeszítéseket tett a probléma megoldására: az illegálisan elhelyezett zsákokat és lomot, ha késve is, de rendszeresen elszállítjuk, s keressük a további lehetőségeket is a tiszta, rendezett állapot elérése érdekében.

Ennek kapcsán ezúton is felhívom szíves figyelmét arra, hogy a Saubermacher-Bicske Kft. a Pilisvörösvár, Fácán u. 1. szám alatti telephelyén (volt szeméttelep) minden pilisvörösvári állandó lakostól évente 0,5 m3 hulladékot térítésmentesen átvesz ?alkalmankénti többlethulladék? címen.

Kérem, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, s a háztartásában az éves lomtalanítások közötti időben esetlegesen keletkező hulladékot ne a szelektív konténerek mellé vigye, hanem a volt szeméttelepre. (A háztól elszállított hulladékdíj befizetését igazoló csekkszelvényt ilyenkor be kell mutatni a telephelyen. Aki rendelkezik szemétszállítási szerződéssel, és fizeti is a szemétdíjat, annak ez nem lehet probléma.)

Egyúttal tájékoztatom arról is, hogy 14 szelektív hulladék-gyűjtősziget kizárólag a szelektíven gyűjtött műanyag, üveg és papír elhelyezésére szolgál. A gyűjtőszigeteken a konténerek mellé szemetet vagy lomot elhelyezni szigorúan tilos! Aki a tilalom ellenére a szelektív szigetek mellé helyezi el a szemetet, az a hulladékgazdálkodási bírság mértékéről, valamint kiszabásának és megállapításának módjáról szóló 271/2001. (XII. 21.) Kormányrendelet értelmében 50.000 forintig terjedő hulladékgazdálkodási bírsággal sújtható.

Kérem, személyes példájával, fegyelmezett állampolgári magatartásával és a jelen információk továbbadásával segítse a tisztább és szebb városért tett erőfeszítéseinket!

 

Gromon István
  polgármester

(Megjelent a Vörösvári Újságban)