Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Zarándoklat-kirándulás a Csobánkai Szent Kúthoz (2016. 07. 02.)

2016-07-03

A rendkívüli kánikula miatt az idei évben csak kevesen vállalkoztak a Csobánka-Szentkúti gyalogos zarándoklatra. Összesen heten voltunk: négy felnőtt és három gyermek. Az eredeti elképzelésekkel szemben mégis a már megszokott régi útvonalon mentünk – a rendkívüli meleg ellenére hosszú nadrágban, félvén a magas gazban sűrűn előforduló kullancsoktól.

Reggel 08:00-kor találkoztunk a temető parkolójában, onnan indultunk gyalog a volt jégbarlang felé. Útközben megálltunk a Garancs-tetőn ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Vörösvárra. A nagy melegben a szokásosnál lassabban haladtunk, így csak néhány perccel a 11 órai szentmise kezdete előtt érkeztünk meg a kápolnához. Gyorsan ittunk pár korty vizet a Szentkútból, s máris kezdődött a szentmise, melyet Erdődi Ferenc pomázi és csobánkai plébános celebrált, igen tartalmas prédikációval.

A szentmise után még egyszer lementünk a Szentkúthoz, majd sétáltunk egyet a búcsúi vásárban. Egy óra körül indultunk hazafelé. Útközben megállunk a Macska-barlangnál, ahol éppen barlangászok kutattak, komoly felszerelésekkel. Délután 3 óra tájban, meglehetősen fáradtan érkeztünk vissza Vörösvárra.

A zarándoklatról készült fotók megtekinthetők a Fotóalbumban.