Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Nagy számban vettek részt a veszélyeshulladék-gyűjtésen

2015-10-26

Nagy számban vettek részt Pilisvörösvár polgárai az önkormányzat által rendezett 2015. október 03-i veszélyeshulladék-gyűjtési akción, segítve ezzel a környezet védelmét és a környezettudatos magatartás elterjedését.

A gyűjtés alkalmával 7190 kg veszélyes hulladék gyűlt össze, melynek legnagyobb részét festék, gumi és elektronikai hulladék tette ki.

Sajnos a gyűjtés során előfordult, hogy egyesek nemcsak olyan hulladékokat hoztak, amilyenek a hirdetésben felsorolásra kerültek, s emiatt az általuk hozott ismeretlen eredetű, a táblázatban nem szereplő hulladékok átvételét el kellett utasítanunk.

A pótkocsis szállító jármű 11 óra 30 perckor megtelt.[u1] Az összegyűlt veszélyeshulladék elszállításáért az önkormányzat .... forintot fizetett a versenyben kiválasztott vállalkozónak.

Reményeink szerint az év végén megnyíló Fácán utcai szelektív hulladékudvarban Pilisvörösvár polgárai a szelektív hulladékokat – köztük a veszélyes hulladékokat is – folyamatosan le tudják majd adni, és ezzel is csökken lakóhelyünkön a környezetterhelés.

Köszönöm minden résztvevőnek a környezettudatos magatartását!

Pilisvörösvár, 2015. október 06.

Gromon István polgármester