Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

BETELEPÜLÉSI EMLÉKMŰ (2015. május)

2015-05-27

Az adománygyűjtés állása és további új információk (V. rész)

Április 27-én elszállították az első gipszszobrot Szinvai Pál szobrászművész műhelyéből a bronzöntő, Meszlényi János műhelyébe. Néhány nappal később megkezdődött a szilikonforma-készítés. Elsőként a fiú szobrának szilikon negatívja készült el, majd a viaszformája, s rövidesen sor kerül a kisfiú bronzszobrának kiöntésére. A kislány és a férfi finom gipszmunkálatai is megvannak, nemsokára következik az elszállításuk. Utolsóként a fiatalasszony gipszszobra készül majd el. Közben hetente egy szobor kiöntésére kerül majd sor. Az öntések utána következik a szobrok bronzcizellálása, s aztán az összeállításuk.

Szépen halad a Betelepülés terének kialakítása is.  Megtörtént kisiskola (volt óvoda) kerítésének áthelyezése, az új tér kialakítása, a szobrok beton alapjának elkészítése, a mészkőszegélyek és az ülőkockák elkészítése. Jelenleg folyamatban van a kiselemes gránit terméskőburkolat készítése, klinkertégla berakással. Hátra van még mészkő ülőkockák faborításának elkészítése, valamint a növénykiültetés.

Az adománygyűjtésben is komoly előrehaladás történt. A magánadományozók száma harmincról negyvennégyre emelkedett. Az összes felajánlott ill. befizetett támogatás összege kettőmillió-kilencszáztizennyolcezer forint.

Támogatók


Száma

Adománya

Magánszemélyek

38

942.000

Civil egyesületek

3

115.000

Cégek, vállalkozások

1

100.000

Emberi Erőforrások Minisztériuma

1

1.000.000

Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata

1

761.400

Összesen:

44

2.918.400

Az adományozók közül az alábbiak járultak hozzá nevük közléséhez: Albel Attiláné (Arany János u.), Andáné Pethő Rózsa (Dózsa Gy. u.), Botzheim István és családja (Semmelweis köz), Emberi Erőforrások Minisztériuma (Budapest), Fairtech Kft. (Budapest, Bécsi út), Fogarasy Balázs (Kápolna u.), Fosztó Imre (Deák u.),Geiszelhardt Gábor (Pozsonyi u.), Geiszelhardt István (Pozsonyi u.), Gromon István és Szigeti Éva (Kápolna u.), Guth Ferenc és felesége (Fő u.), Hasenfratz Márton (Mátyás király u.), Jákli Gábor és családja (Pilisjászfalu, Csévi út), Karlovics Józsefné (Budai u.), Kovács László Kertbarát Kör (Fő u.), Krausz Tamás (Kodály u.), László Dánielné (Vájár u.), Manhertz István (Honvéd u.), id. Manhertz  Mátyás (Iskola u.), Markóczi Sándor és felesége (Szt. Erzsébet u.), Miereisz György (Kálvária u.), Müller Katalin és Matthias (Kápolna u.), Német Nemzetiségi Vegyeskórus (Fő u.), Páli Ferenc (Szabadság u.), Pándi József (Puskin u.), Paul Vilmos (Kossuth L. u.), Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata, Ruszné Schuck Katalin (Szabadság u.), Seereiner Tibor (Budapest, Izabella u.), Spiegelberger Andrásné (Pozsonyi u.), Spiegelberger Zoltán (Pozsonyi u.), Steckl Andrásné (Vörösmarty u.), Steckl Mártonné (Tompa M. u.), Steckl Zoltán (Tompa M. u.), Szauer József (Pozsonyi u.), Szedunka Ferencné (Dózsa köz), Vörösvárért Közéleti Egyesület (Kápolna u.), Wéber Géza (Pozsonyi u.), Ziegler Gábor (Táncsics M. u.), Zsolnai József (Pozsonyi u.).

Az adománygyűjtés folytatódik, az adományokat továbbra is az önkormányzat „Betelepülési Emlékmű Adomány” elnevezésű, 14100024-11787949-43000001 számú alszámláján gyűjtjük.

A számlaszámra az alábbi módokon lehet befizetni az adományokat:

-        Készpénzben: A Polgármesteri Hivatal házipénztárában (2085 Pilisvörösvár, Fő tér 1., földszint), pénztári időben (H: 13-16-ig, K: 9.30-12-ig, Sz: 9.30-12-ig és 13-16-ig, CS: 9.30-12-ig) fogadjuk a felajánlásokat.

-        Banki átutalással: Utaláskor a közlemény rovatba kérjük beírni: „Betelepülési emlékműpályázat”, továbbá, hogy „Nevem közzétételéhez hozzájárulok / nem járulok hozzá.”

-        Sárga csekken: Csekkek ingyenesen kaphatók a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a Művészetek Háza portáján és a Postahivatalban. A közlemény rovatba ez esetben is kérjük beírni: „Betelepülési emlékműpályázat”, továbbá, hogy „Nevem közzétételéhez hozzájárulok / nem járulok hozzá.”

A támogatók a támogatás befizetéséről igazolást kérhetnek a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Osztályán (Fő tér 1. I. emelet 9. szoba). A támogatás összege a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI tv. 3. sz. melléklete B) részének 17. pontja alapján a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségként az igazolás alapján elszámolható.

Ezúton is köszönünk minden eddigi és jövőbeni adományt, és folytatjuk a szoborállításhoz szükséges előkészületeket, bízva abban, hogy minden az ütemtervnek megfelelően, időben elkészül, s augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, templomunk búcsúnapján német testvérvárosaink küldöttségeinek jelenlétében közösen ünnepelhetjük majd az emlékmű felavatását.

Gromon István polgármester