Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

V. Vörösvári Összefogás Napja (2015. 10. 07.)

2015-10-08

Október 7-én immár ötödik alkalommal ünnepeltük meg barátaink és támogatóink jelenlétében a Vörösvári Összefogás napját.

A 2010. október 3-i önkormányzati választáson a Vörösvárért Közéleti Egyesület – amely akkor először mérettette meg magát – a parlamenti pártok helyi szervezeteit messze megelőzve és az országos tendenciákat felülírva a 12 fős önkormányzati képviselő-testületben 8 mandátumot (ezzel minősített többséget) szerzett, a polgármester-választáson pedig 3.887 igen szavazattal, 68,80%-os győzelmet aratott.

Ez a választási győzelem egy példaértékű, széleskörű lakossági összefogás eredménye volt, melynek emlékére minden évben megemlékezést tartunk 2010. október 3-áról, mint a Vörösvári Összefogás Napjáról, melyre meghívjuk az akkori jelölteket és azokat a szemé-lyeket, akik a 2010. évi kampányban leginkább segítettek minket, és akik az óta is kitartanak mellettünk.

Az idei megemlékezést az előző évekhez hasonlóan a Rotburger sörözőben tartottuk, de különböző akadályoztatások miatt nem október 3-án, hanem 2015. október 7-én. Egy korsó sör mellett röviden felidéztük az öt évvel ezelőtti eseményeket, értékeltük a jelenlegi helyzetet és számba vettük a következő időszak teendőit.