Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Hírek, események 2011

Módosításra vár a kisebbségi törvény
2011-02-04

Küszöbön áll az ?1993. évi LXXVII. törvény a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól" ? röviden: a kisebbségi törvény ? módosítása. Az 1993-as 77. számú törvénnyel kapcsolatban 2010. augusztus 30-ig terjeszthettek be kisebbségi szervezetek módosításokat a magyar parlamentnek. Bár az eredeti törvényt annak idején Európa-szerte példaértékűnek tekintették, 2011-ben már kiegészítésekre, módosításokra szorul.

Nagykovácsiba költözött a Kistérségi Iroda
2011-01-31

A Pilis-Buda-Zsámbék Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa a 4/2011 (I. 13.) számú határozatában úgy döntött, hogy a Kistérségi Iroda új munkavégzési helyéül Nagykovácsi Nagyközséget jelöli meg. Az új iroda a 2094 Nagykovácsi Kossuth utca 9. szám alatti ingatlan földszintjén található. A Kistérségi Iroda már át is költözött új helyére. Az iroda új telefonszáma: 06-26-355-724

Interjú Gromon István polgármesterrel 2011. január
2011-01-31

?Történelmi pillanatok részesei vagyunk? címmel interjú jelent meg Gromon István polgármesterrel a Vörösvári Újság januári számában.

Az interjúban többek között szó esik arról, hogy mire gondolt, mit érzett a polgármester akkor, amikor a Fő utca és Fő tér avatási ünnepségén átvágta a nemzetiszín szalagot; hogy elegendő számú  a parkoló épült-e a Fő utcán, hogy kinek a feladata a megépült parkolók takarítása, hogy sikerül-e megvédeni a zöldszigeteket, virágágyásokat a szabálytalanul felhajtó autósoktól, hogy lesznek-e fedett buszvárók a jelzőlámpás csomópontnál megépült új buszmegállókban, s hogy hogyan folytatódik a Fő utca program, hogyan halad a Városi Könyvtár, az új Városi Ügyfélszolgálat és Házasságkötő terem, valamint a Városháza építése ill. felújítása.

Az interjú teljes szövege megtalálható a Megszólalások / Interjúk / 2010 menüpontban.

A Fő utca és Fő tér átadási ünnepsége
2011-01-29

2010 decemberében városunk karácsonyfája alá nem hagyományos ajándékok kerültek, hanem a megújult Fő utca és a Fő tér. A december 18-i avatóünnepségen a csípős hideg és a sűrű hóesés ellenére is több százan vettek részt.

Az ünnepség előtt a Művészetek Házában Gromon István polgármester, Pándi Gábor alpolgármester és Bándi Gábor projektmenedzser tájékoztatót tartott a sajtó részére, amelyen felelevenítették a nagyszabású projekt történetét, és ismertették annak legfontosabb műszaki és pénzügyi adatait.

A sajtótájékoztató ideje alatt az ünnepség résztvevői már gyülekeztek az aulában, ahol megtekinthették az építkezésről, a Fő utca és a Fő tér felújításáról összeállított fotókiállítást.

Valljanak ?szintet"!
2011-01-28

Egyeztetés a kétszintű vasúti kereszteződésről

Egyeztető tárgyalást kezdeményezett Gromon István polgármester az érintett szervek, hatóságok és a kistérség polgármestereinek részvételével a vasútfejlesztés során megépítendő kétszintű vasúti kereszteződésről január 12-ére a Városháza tanácstermébe.

Az egyeztetés eredménye: úgy tűnik, mégis zöld utat kap a kétszintű kereszteződés a közlekedési hatóságtól: nincs akadálya az építkezés elkezdésének.

Búcsú Víg Jánostól
0000-00-00

Hosszú szenvedés után, életének 83. évében meghalt Víg János, a Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség énekkarának tagja.

Víg János Gáger József plébános úr idejében, ministránsként kezdte a templomi szolgálatot, majd Marlok István plébános úr idején folytatta azt. Legény korában, 1948 táján lépett be a Vass Márton kántor úr vezette egyházközségi énekkarba.

Első << Előző
61 - 66/ 66 cikkből