Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2013.

Vasút-korszerűsítés
2013-04-26

Kiszélesítik a Piliscsabai utcát

Április elején elkezdődött a terelőút kialakítása a vasútállomás környékén. Fotónkon a Piliscsabai utca kiszélesítésének és felújításának munkálatai láthatók. A cél az, hogy az utca alkalmassá váljon a kétirányú forgalom elvezetésére, amíg a jelenlegi szintbeli kereszteződés helyén építik az aluljárót a közút számára.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Benépesült a Fő u. 104.
2013-04-25

Beköltözött új irodájába a Pilisvörösvári Járási Tankerület. Eddig ideiglenes helyen, a Puskin u. 8-ban és a Fő u. 66-ban működtek, március 29-én, pénteken azonban beköltöztek a Fő u. 104. szám alá.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlan belső felújításon esett át, erre 5 és fél millió forintot költött az önkormányzat. Az épület Fő utca felőli szárnyában 4 helyiséget bérel a tankerület. Egy nappal korábban foglalta el új bérelt helyiségeit a Csatornatársulat, amely az Iskola utca felőli szárnyban kapott helyet. (A maradék két kis helyiség a Művészetek Háza telephelye lett, ahol időszaki helytörténeti kiállítások és hagyományőrző rendezvények lesznek.) A Puskin utca 8. sz. alatti épületben a csatornatársulat elköltözésével felszabadult helyiségeket az új építéshatósági osztály vehette birtokba. Az Építéshatósági Osztály az idei évtől kezdve a Polgármesteri Hivatal részeként a járás összes településének építéshatósági ügyeit intézi.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Megkezdődött a felújítás a Fő u. 104-ben
2013-02-25

Az épületet április 1-jétől az önkormányzat bérbe adja a Járási Tankerületnek és a Csatornatársulatnak, akik előszerződést kötöttek irodák bérlésére. Felújítják az épület gépészeti berendezéseit, a helyiségek padlóburkolatát, teljesen új elektromos vezetékrendszert építenek, kialakítanak két új vizesblokkot, két új belső ajtót építenek be, kicserélnek három homlokzati nyílászárót, és kifestik a teljes épületet. A munkákat a pályázaton legkedvezőbb ajánlatot adó Szojásza Kft. végzi el, bruttó 5.496.308 Ft-ért. A vállalt átadási határidő március 25., de remény van arra, hogy a munkák ennél hamarabb befejeződhetnek.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Emléktábla Mida néninek
2013-01-27

Emléktáblát avattak 2012. december 20-án Andrusch-Fóti Mária, Mida néni emlékére a Napos Oldal Szociális Központban. Mida néni volt az egyik kezdeményezője a Napos Oldalnak, és egészen haláláig szívén viselte a központ, az ott lakók és dolgozók sorsát.

Az emléktábla-avatáson nagyon sokan vettek részt. Ott voltak Mida néni fiai közül hárman, Andrusch József, János és István, Gromon István polgármester, az intézmény dolgozói és gondozottjai. Rádler Judit színművésznő egy novellát olvasott fel a szeretetről, majd a polgármester mondott beszédet. A rövid ünnepség a tábla felavatásával és a koszorú elhelyezésével végződött.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Első << Előző
21 - 24/ 24 cikkből