Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Hírek, események 2011

MEGHÍVÓ - Adventi vásár 2011.
2011-11-20

Az idei évben új helyszínen,
a Városi Könyvtár felújított udvarán
tartjuk a hagyományos

Adventi Vásárt,
december 4-én (vasárnap)

10-től 19 óráig.Program:

- Kézműves kirakodó vásár,
- gyermekfoglalkozások,
- karácsonyi finomságok.

Műsor:

  • Délelőtt és délután: ünnepi műsor a város óvodásainak és iskolásainak a részvételével.
  • Délután 16 órakor: Betlehemi történet (a Maszk Bábszínpad előadása).

Mindenkit szeretettel várunk!

Gromon István
polgármester

MEGHÍVÓ a Német Nemzetiségi Néptánccsoportok VII. Országos Fesztiválja Gálaműsorára
2011-11-12

A pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa tisztelettel meghívja Önt, kedves Családját és Barátait a Német Nemzetiségi Néptánccsoportok VII. Országos Fesztiváljának Gálaműsorára.

Időpont: 2011. november 13. (vasárnap)
Helyszín: Pilisvörösvár, Művészetek Háza

Gerstten - Pilisvörösvár 15 éves jubileum
2011-11-05

Minden a zenével kezdődött...

15 éves jubileumot ünnepelt szeptember 23-án Pilisvörösvár és német testvérvárosa, Gerstetten. A 15 év azonban valójában 25, és Eduard Gilitzer és Schäffer Lőrinc barátságának és a zenének köszönhető.

A környező települések német testvérvárosi kapcsolatai főként a kitelepítések miatt jöttek létre. Pilisvörösvárt azonban elkerülte a kitelepítés jórészt a bányának és a befolyásos embereknek köszönhetően.

Lakossági fórum
2011-11-04

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Budapest – Esztergom vasútvonal Pilisvörösvár területét érintő beruházásairól lakossági fórumot tart

2011. november 15-én Délután 18:00 –tól a Művészetek Háza színháztermében (Pilisvörösvár, Fő út 127.)
A lakossági fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Gromon István
polgármrester

Istenbe vetett bizalommal
2011-11-02

Három év szünet után ismét van káplánja Vörösvárnak. Papokból nemcsak a környéken, hanem az egész Egyházban hiány van, de különösen igaz ez a Székesfehérvári Egyházmegyére. Éppen ezért nagy szó, hogy Balla Sándor plébános mellé idén nyáron a megyéspüspök, Spányi Antal frissen szentelt segítőt helyezett.

– Engem június 24-én szentelt fel áldozópappá a püspök atya Székesfehérváron. Idén az egész egyházmegyében csak két szentelés volt: Szilágyi Szabolcs Rómába ment továbbtanulni, én voltam az egyetlen új káplán, akit lehetett helyezni. Első állomáshelyemnek Vörösvárt jelölte meg püspök atya. Örömmel jöttem ide. Korábban egyáltalán nem ismertem a települést, de jól érzem itt magam – ezt mindenkinek el is mondom. Örülök, hogy itt vagyok.

Közmeghallgatás
2011-11-01

Október 13-án tartotta közmeghallgatását a város önkormányzata. A közmeghallgatáson két napirendi pont volt:, az első az önkormányzat elmúlt egy évének beszámolója, melyet a lakossági kérdések, hozzászólások követtek.

Az elmúlt egy évről Gromon István polgármester számolt be a hallgatóságnak. Beszélt a testület munkájáról, a hivatal jelenlegi felépítéséről, működéséről. Beszámolt arról, hogy hogyan alakultak a bevételek az elmúlt egy évben (ld. táblázatunkat). A bevételek alakulásának két fő összetevője a saját bevételek (pl. helyi adók, intézmények bevételei, pótlékok, bírságok, díjak) és az államtól beérkező összeg (pl. személyi jövedelemadó helyben maradó része, normatív támogatások, kiegészítő támogatások).

Nemzetiségi közmeghallgatás
2011-10-31

Október 12-én tartotta közmeghallgatását a Német Nemzetiségi Önkormányzat a a német nemzetiségi egyesületek (a tánccsoport, a két általános iskola, a nemzetiségi kórus, Gradus Egyesület), a Művészetek Háza képviselői és a polgármester úr jelenlétével.

Sax László elnök az este első felében ismertette az idei év megvalósult programjait: a Temetők könyvének megjelenését, a jól sikerült farsangtemetést, a gyerektánccsoport ruháit, a Marlene Dietrich estet, a Vásár téri iskolában a színháztalálkozót, a Pilisvörösvár-Gerstetten 15 éves jublileumot, a világháborús elesettekre emlékezést, a májusfaállítást és -bontást.

Látogatás Schrambergben
2011-10-30

4 fős pilisvörösvári delegáció látogatott október 7-én a németországi Schramberg városába. Schramberg Pilisvörösvár legrégebbi, de nem hivatalos testvérvárosa. Fogarasy-Fetter Mihály, akinek ősei innen származnak, 1982-ben vette fel a kapcsolatot az ottani helytörténészekkel. Schrambergből származnak a Fetterek és a Szauerek.

Gromon István polgármester, Sax László, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Szöllősi (Szauer) János képviselő és Feldhoffer János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja Thomas Herzog polgármester meghívására látogatott el a városba, a polgármesteri beiktatási ünnepségre. Következő számunkban részletesen is olvashatnak az eseményről.

MEGHÍVÓ Október 23-i ünnepségre
2011-10-20


Tisztelettel meghívom
Önt és kedves családját

az 1956-os forradalom és szabadságharc

emlékére megrendezendő
városi ünnepségre.


Program:  2011. október 23. (vasárnap)
17 óra: Koszorúzás a Hősök terén, majd fáklyás felvonulás a Művészetek Házához.
18 óra: Városi Ünnepség (Helyszín: Művészetek Háza Színházterme)

MEGHÍVÓ - Idősek Világnapja
2011-10-01

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját

2011. október 2-án (vasárnap) délután 15 órára,
az Idősek Világnapja

alkalmából rendezett ünnepi műsorra és fogadásra.

Helyszín:
Művészetek Háza (Pilisvörösvár, Fő utca 127.)

Program:
Gromon István polgármester ünnepi beszéde
Templom Téri Általános Iskola diákjainak műsora
Német Nemzetiségi Tánccsoport műsora
Nosztalgia Dalkör műsora
Schwaben Kraft zenekar műsora

Gromon István
polgármester

Első << Előző Következő >> Utolsó
11 - 20/ 66 cikkből