Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Hírek, események 2012

A XXI. Vörösvári Napok programja
2012-08-20

15 éve város Pilisvörösvár!

A XXI. Vörösvári Napok programja megtekinthető itt.
VI. Tutajhúzó verseny
2012-08-19

– FELHÍVÁS –

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

A Pilisvörösvári Napok rendezvénysorozat szervezői ez év augusztusában, már hagyományosan, TUTAJHÚZÓ VERSENYT hirdetnek!

VERSENYKIÍRÁS

MEGHÍVÓ 15 éveseknek
2012-08-16

Pilisvörösvár minden 1997-ben született Polgárának

Kedves 15 Éves Ifjú Barátom!

Bizonyára hallottál már arról, hogy Pilisvörösvár ebben az évben ünnepli várossá válásának 15. évfordulóját.
Az évfordulót hivatalosan a Vörösvári Napok megnyitó ünnepségén ünnepeljük meg, 2012. augusztus 17-én (pénteken) du. 6 órakor a Művészetek Háza dísztermében.

Olimpikonjaink köszöntése a Városháza előtt a Fő téren
2012-08-15

Több száz lelkes pilisvörösvári polgár köszöntötte szerdán este háromnegyed hétkor  két olimpikonunkat a Fő téren.

A két kiváló sportolót Gromon István polgármester 18 órakor a városházán dolgozószobájában fogadta, családtagjaikkal együtt. Közben az Ügyrendi-, Oktatási- és Kulturális Bizottság ülésezett: a két olimpikonnak adandó városi elismeréssel kapcsolatos előterjesztéseket tárgyalta.

18:30-kor rendkívüli képviselő-testületi ülés volt. A testület zárt ülésen Benkó Barbara hegyikerékpáros részére, aki az olimpián 27. helyezést ért el, egyhangú szavazással egy díszoklevél adományozásáról döntött, és szerepléséért ünnepélyes elismerő határozatot hozott. Fazekas Krisztina olimpiai bajnok kajakozót a képviselő-testület a hazai és nemzetközi versenyeken elért korábbi eredményei valamint a londoni olimpián kajak négyesben szerzett olimpiai bajnoki címe elismeréseként egyhangú szavazással Pilisvörösvár Város Díszpolgárává választotta.

Köszöntsük együtt olimpikonjainkat!
2012-08-13

Kedves Pilisvörösváriak!

Az elmúlt napokban városunkat az a dicsőség érte, hogy Londonban, a XXX. nyári olimpiai játékokon két pilisvörösvári hölgy is versenyzett.

Sőt nemcsak versenyzett, hanem nagyon szép sikereket ért el:

- Fazekas Krisztina augusztus 8-án (szerdán) a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes tagjaként nagyszerű versenyzéssel 500 méteren aranyérmet szerzett.

- Benkó Barbara augusztus 11-én (szombaton) a női hegyikerékpárosok versenyén – kerékpárja váltókarjának meghibásodása ellenére - a 27. helyet szerezte meg.

Benkó Barbara 27. lett hegyikerékpárban
2012-08-11

A világ- és Európa-bajnok Julie Bresset nyerte meg a női hegyikerékpárosok versenyét a londoni olimpián. A magyar induló, városunk szülötte, Benkó Barbara 27. lett.

Benkó Barbara a világranglistán elfoglalt helyének köszönhetően csak a 4., utolsó sorból indulhatott a futamon. Az elején feljött a 18. helyre, ám az 1. körben tönkrement a váltókar, de Barbi nem akart kiállni, erőből „végignyomta" a versenyt.

Fazekas Krisztina olimpiai bajnok
2012-08-08

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes nagyszerű versenyzéssel aranyérmet szerzett 500 méteren a londoni olimpia szerdai versenynapján, ezzel begyűjtötte a magyar küldöttség hatodik elsőségét.

A magyar lányok nagyon jól kapták el a rajtot, féltávnál a fehéroroszok mögött a második helyen haladtak, de végül ők értek át elsőként a célvonalon. Az ezüstérmet Németország egysége, a bronzot pedig Fehéroroszország szerezte meg. A magyar női kajak-négyes 20 év után nyert újra olimpiai aranyat. Magyarország húsz év elteltével nyert ismét ebben a számban.

Gyászjelentés
2012-08-06

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Oberle János, Pilisvörösvár Város Önkormányzatának képviselője 2012. augusztus 3-án, életének 43. évében tragikus hirtelenséggel, autóbaleset következtében elhunyt.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 9/2007. (V. 03.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése alapján, a 154/2012 (VIII. 7.) Kt. sz. határozatával Oberle János önkormányzati képviselőt saját halottjának nyilvánította.

Vörösváriak az olimpián
2012-08-01

Két pilisvörösvári kötődésű hölgy is versenyez Londonban az olimpián.

Augusztus 8-án (szerdán) Fazekas Krisztina kajakosnak szurkolhatunk, ezen a szerdai napon rendezik meg a női kajak egyes 500 méteres döntőjét.


Augusztus 11-én (szombaton) Benkó Barbaráért érdemes a képernyő elé ülni, a fiatal hegyikerékpáros versenyére itthoni idő szerint délután fél 2-kor kerül sor.

(Forrás: www.pilisvorosvar.hu)

A VKE a Facebookon
2012-07-31

Örömmel tájékoztatom honlapom látogatóit, hogy a Facebook közösségi oldalon létrehoztuk a Vörösvárért Közéleti Egyesület saját oldalát.

Bíztatom honlapom azon látogatóit, akik fönn vannak a Facebookon, hogy jelöljék be a Vörösvárért Közéleti Egyesületet ismerősükként, így rendszeresen kaphatnak értesítést helyi közéleti és közösségi eseményekről ill. a Vörösvárért Közéleti Egyesület tevékenységéről.

Első << Előző Következő >> Utolsó
11 - 20/ 50 cikkből