Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2013.

Megkezdte működését az önkormányzati főzőkonyha
2013-09-29

Szeptember 2-án, a tanévkezdés napján megkezdte működését az új önkormányzati főzőkonyha a Szabadság u. 21.-ben.

Mostantól itt főznek az öt tagóvoda, a két általános iskola, a Napos Oldal Szociális Központ és a Schiller Gimnázium tanulói, nevelői, ellátottjai, azaz összesen kb. 1200 fő számára.

A konyha vezetője Karácsony Lajosné. A nyersanyagbeszerzés elsősorban helyi és környékbeli termelőkre, beszállítókra épül, hogy a legjobb, legfrissebb alapanyagokból főzhessenek. A városi honlapon külön fejezetet hoztak létre Önkormányzati Főzőkonyha címmel, itt megtalálhatók az ezzel kapcsolatos legfontosabb információk.

Szennyvízprojekt
2013-09-28

Ötéves előkészítő munka után 2013. július 30-án az önkormányzat aláírta a FIDIC Sárga Könyv szerinti (fő)vállalkozási szerződést „Pilisvörösvár városi szennyvíztisztító telep fejlesztésének tervezése és kivitelezése" tárgyában a PSZ Pilisvörösvár Konzorcium két tagjával: a PENTA Általános Építőipari Kft.-vel és a SZABADICS Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel.

A munkaterületet a szennyvíztisztító telepen augusztus 21-én adták át, a munkavégzés augusztus második felében indult meg. A teljes beruházásnak 2015. június 30-ig kell befejeződnie, a 9 hónaposra tervezett próbaüzemmel együtt.

Sváb Sarok
2013-09-28

Június 17-én a Fő utca és az Iskola utca sarkán vidám harmonikaszó fogadta az arra járókat. A korábban elhanyagolt, gondozatlan udvar kővel szépen leszórva, az épületek fehérre lemeszelve, padok hívogatóan kitéve várták a látogatókat.

Az épület sorsa eldől

Két évig tartó eredménytelen pályáztatás után eldőlt a Fő utca 104. sorsa: a Pilisvörösvári Járási Tankerület és a Csatornatársulat mellett helyet kapott benne egy helytörténeti kiállítás is.

Megújult a Szabadság utcai tagóvoda udvara
2013-08-30

Köszönet és hála!

Ezer köszönet és hála azoknak a Szülőknek, Apukáknak, Nagypapáknak, akiknek segítségével megvalósulhatott óvodánk udvarának rendbetétele.

Mi is történt tulajdonképpen?

Április közepén kezdődtek a munkálatok:

raktár épületének külső-belső vakolása, aljzat betonozása, babaház elbontása, helyére viacolorral burkolt autós-motoros pálya készítése, szelektív tároló építése, aljzat betonozása,udvari játékok felújítása, újra festése, mely karbantartónknak – Kozek Zoltánnak – az igényes munkáját dicséri.

Kezdődik a kétszintű csomópont építése
2013-08-29

Az utóbbi hetekben felgyorsultak a kétszintű csomópont építésének előkészületei.

Folyamatosan váltják ki a kereszteződés közelében lévő közművezetékeket, jobbról és balról résfalakat építenek, hogy utána megkezdődhessen az aluljáró helyén a földkitermelés. A Piliscsabai utca új bekötést kapott, napokon belül erre terelik a 10-es út forgalmát. A kivitelezési ütemterv szerint a csomópontnak szeptember 2-ára olyan készültségi fokot kell elérnie, hogy Esztergom felől a vonat be tudjon jönni a pilisvörösvári vasútállomásra.

Flórián szobrot szenteltek a Flórián kápolnában
2013-06-29

Május 3-án, pénteken este egy új Szent Flórián szobor került a Flórián kápolna homlokzati fülkéjébe, amely már jó ideje üresen állt. A hiányzó szobor pótlása a tavalyi oltárképmegáldáskor vetődött fel, és idén Szent Flórián napjára el is készült. A szobrot Manhertz Mátyás és családja ajánlotta fel. A kőből készült barokk kőszobrot ifj. Manhertz Mátyás kőszobrász, az egyházközség világi elnöke készítette.

Vasútfejlesztés
2013-06-28

Határidők: csúszás van

A teljes (Budapest–Esztergom) vágányzár vége jelenleg 2013. szeptember 1-jében van rögzítve. Ez a dátum azonban az árvíz miatt – amely a beruházást is vis maior helyzetként hátrányosan érintette – kitolódhat. A munkálatok a Piliscsaba–Pilisvörösvár, valamint az Északi Vasúti Duna-híd–Pilisvörösvár szakaszon egyaránt jelentősen lelassultak. Piliscsaba és Esztergom között a vállalkozó június közepén már a befejező munkálatokat végzi.

Megégett, de felavatták a Petőfi-szobrot
2013-05-31

„Ismeretlen tettesek ma hajnalban felgyújtották a Petőfi Sándor utca – Eperjesi utca találkozásánál a Pilisi Kulturális Örökségünk Védelméért Alapítvány által a napokban felállított és ma délután 5 órakor felavatandó, kvarchomokkőből készült Petőfi-szobrot." Ez a hír fogadta a korán ébredőket május elsején reggel, majd a hír gyorsan elterjedt a városban.

Az öt órakor kezdődő ünnepségre azonban már egy új lepellel letakart, nemzetiszín szalaggal átkötött szobor várta a Petőfi utca és az Eperjesi utca sarkára érkezőket, akik mind kíváncsiak voltak egy új köztéri szobor avatására.

Az ünnepség a Nosztalgia Dalkör színes összeállításával kezdődött, megzenésített Petőfi-versekkel, majd a Dalkör egyik tagja, Szedunka Mária szavalt egy verset, természetesen Petőfi Sándortól.

Vasútkorszerűsítés
2013-05-30

Május végére várható, hogy elkezdődik a vasútállomás mellett a közúti aluljáró építése, ekkor már forgalomelterelés is lesz a 10-es úton. A Piliscsaba felé eső részek munkálatainak befejezése június közepére várható. Az ürömi körforgalomról egyelőre nincs konkrét hír.

A vasútkorszerűsítés előrehaladásával kapcsolatos kérdéseinkre Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. Vezérigazgatói Titkárságának és Kommunikációs Irodájának kommunikációs vezetője válaszolt:

MIÉRT A BÚCSÚ TÉR?
2013-04-27

Sportcsarnoképítés

A 2013. március 7-i rendes ülésén a Képviselő-testület egy olyan lelkesítő témát tárgyalt, amilyenre csak ritkán adódik alkalma: egy közel félmilliárd forintos beruházás lehetőségéről, amely az önkormányzatnak egy fillér pénzébe sem kerülne (csak a telket kellene biztosítani hozzá), ugyanakkor megvalósítaná sok-sok pilisvörösvári polgár régi álmát: egy pilisvörösvári sportcsarnok felépítését.

Első << Előző Következő >> Utolsó
11 - 20/ 24 cikkből