Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2012.

VASÚT - Ünnepélyes munkakezdés
2012-06-25

Május 17-én délelőtt fél 11 tájban elegáns nosztalgiavonat gördült be a piliscsabai állomásra. A szerelvénnyel érkezett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, valamint rengeteg újságíró, fotós és tévés – a vasút felújításával kapcsolatos sajtótájékoztatóra az országos média is kíváncsi volt.

Parkoló készül a Puskin u. 8.-ban
2012-05-27

Folynak a munkálatok a Puskin u. 8. szám alatt.

A lebontott épület helyett az önkormányzat parkolót alakít ki az udvarban.Új sárgán villogó jelzőlámpás gyalogátkelők
2012-05-26

Elkészültek a gyalogosátkelő-helyek a 10-es úton: a Hősök terénél, az Angeli-köznél és a Fő térnél sárgán villogó lámpák figyelmeztetik az autósokat. A gyalogátkelők egy sikeres önkormányzati pályázat révén valósultak meg.

Mégis megépülhet az új 10-es út
2012-05-25

Az évtizedek óta húzódó ügy az utóbbi időben lekerült napirendről, tavaly Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt nyilatkozta egy Solymáron tartott sajtótájékoztatón, hogy nem aktuális a kérdés, nincs pénz rá.

Most azonban mégis feléledt a remény: áprilisban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselői tárgyalásokat folytattak Vörösvár vezetésével, és tájékoztattak arról, hogy új tanulmánytervet készítenek a lehetséges nyomvonalról. A cél a környezetvédelmi engedély megszerzése 2013. év végéig.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Vasúti fejlesztés – újabb szerződéseket írtak alá
2012-04-26

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2011. december 14-én eredményt hirdetett a Pilisvörösvár–Piliscsaba és a Piliscsaba–Esztergom vonalszakasz elővárosi korszerűsítési munkáinak elvégzésére. A kivitelezői szerződéseket 2012. március 13-án írta alá a NIF Zrt. a nyertes kivitelezőkkel. A Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti vonalszakasz kivitelezője a Szemafor Konzorcium (Vezető tag: A-Híd Építő Zrt., tagjai: Vasútépítők Kft., H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, szerződéses ár: 10.408.018.051 Ft + Áfa).

Nyert a szennyvízpályázat!
2012-04-25

Április 2-án végre megérkezett a hír a vörösvári szennyvízpályázat eredményéről:a város csaknem 1 milliárd forintos támogatást nyert.

A következő szöveggel érkezett az értesítés Pilisvörösvár Önkormányzatához:

Budapest-Esztergom vasútvonal-korszerűsítés
2012-01-31

A vasút-projekt várható ütemezése

Az Esztergom felé eső szakasz után de­cemberben kihirdette a NIF Zrt. a Vörösvár és Piliscsaba közötti vonalszakasz felújításának kivitelezőjét is (Szemafor Konzorcium – Vezető tag: A-Híd Építő Zrt., tagjai: Vasútépítők Kft., H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, szerződéses ár: 10.408.018.051 Ft + Áfa).

A felújítási munkálatok mát tavasszal elkezdődnek, ezalatt vágányzárra kell számítani: Esztergom és Piliscsaba között március 16-ától július végéig, Piliscsaba és Vörösvár között pedig július közepétől 2013 tavaszáig. Az érintett szakaszokon buszok szállítják majd az utasokat. A Duna-híd és a város közti szakasz építésére várhatóan márciusban kötnek szerződést.

Sajtótájékoztató a szennyvíziszap-rekultivációról
2012-01-31

2012. január 5-én Gromon István polgármester sajtótájékoztatót tartott a felhagyott pilisvörösvári hulladéklerakó (volt szeméttelep) területén elhelyezett szennyvíziszap rekultivációs projektjének befejezése alkalmából.

Az iszap története

A pilisvörösvári szennyvíztisztító telepen képződő szennyvíziszapot 1993-tól kezdve rakták le a volt hulladéktelepen. A szeméttelep időközben betelt, és 2001-ben bezárták. A szennyvíziszapot azonban még évekig oda hordták, kb. 2004-ig.


Településrendezés a vasútfejlesztés kapcsán
2012-01-31

A vasúti pálya bővítése, a kétszintű csomópont, a tervezett peronok és parkolók kialakítása érdekében módosítani kellett a város településrendezési tervét.

A terv véleményezési anyaga 2011. január 10-ére készült el, majd lezajlott az államigazgatási egyeztetés, és a beérkezett észrevételek szerint megtörtént a tervdokumentáció javítása. Ezután a polgármester a helyben szokásos módokon közzétette a terveket.

2011. november 15-én a NIF tájékoztató lakossági fórumot rendezett a Budapest–Esztergom vasútvonal Pilisvörösvár területét érintő beruházásairól. A hosszú egyeztetési folyamat most lezárult, s a testület a beérkezett lakossági észrevételeket és a szakmai javaslatokat mérlegelve elfogadta a végleges tervet.

A vasút-projekt várható ütemezése
2012-01-25


Az Esztergom felé eső szakasz után de­cemberben kihirdette a NIF Zrt. a Vörösvár és Piliscsaba közötti vonalszakasz felújításának kivitelezőjét
(Szemafor Konzorcium – Vezető tag: A-Híd Építő Zrt., tagjai: Vasútépítők Kft., H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, szerződéses ár: 10.408.018.051 Ft + Áfa).

A felújítási munkálatok mát tavasszal elkezdődnek, ezalatt vágányzárra kell számítani: Esztergom és Piliscsaba között március 16-ától július végéig, Piliscsaba és Vörösvár között pedig július közepétől 2013 tavaszáig. Az érintett szakaszokon buszok szállítják majd az utasokat. A Duna-híd és a város közti szakasz építésére várhatóan márciusban kötnek szerződést.

Első << Előző
11 - 20/ 20 cikkből