Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2010

Mi újság a Kultúrházban?
2010-04-15

Jó leírni: finiséhez közeledik a Kultúrház felújítása. Az április 16-i kooperációs értekezletre és bejárásra ezúttal ? jó szokásunkhoz híven ? elkísértük Gromon István polgármestert.

A látottak és tapasztaltak a fentieket erősítik meg a laikus szemlélőben is. A főépület közel 95%-ban elkészült, ott jártunkkor éppen a tűzriasztókat szerelték be. Készül már a ruhatár pultja is, a színházteret a főépülettől elválasztó ajtókat nemrégiben tették a helyükre. (Sajnos kiderült, hogy a főbejárat ajtaját ? amit még a korábbi kivitelező épített be ? máris cserélni kell.)


A Városháza arcai
2010-03-15

Eredetileg vendégfogadónak épült a XVIII. században, vastag, boltíves falai között ? legalábbis a szájhagyomány szerint ? állítólag egyszer maga Mária Terézia császárnő is álomra hajtotta a fejét.

A XIX. század végére a község kinőtte a régi községházát, ezért megvásárolták a sokszobás, emeletes épületet.

Vasútfelújítás
2010-02-15

Nagy ütemben folyik a Budapest-esztergomi vasútvonal korszerűsítésének hatósági engedélyezési eljárása. Ennek keretében január 27-én helyszíni bejárás keretében a szakhatóságok képviselői végigutaztak a felújítandó szakaszon. Másnap a Nemzeti Közlekedési Hatóság vezetésével egész napos jegyzőkönyvező tárgyalásra került sor a pilis-vörösvári városháza tanácstermében. A vonatos helyszíni bejáráson a Polgármesteri Hivatalt Solti Kinga képviselte, a városházabeli megbeszélésen Gromon István polgármester is végig részt vett Solti Kingával és Majtényi Bernáttal együtt.
Pünkösdre elkészül!
2010-01-15

Ismét szerszámok és gépek zaja töri meg az üres csöndet a Kultúrház három éve elárvult épületében. A kételkedőbb vörösváriak már nem hitték, hogy ez a nap elkövetkezhet. Márpedig elkövetkezett! Sok erőfeszítésébe, munkájába került Gromon István polgármesternek, a Közbeszerzési Bizottság tagjainak és a Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársainak. A sikeres (harmadik!) közbeszerzési pályázatot és a képviselő-testületi döntést követően, 2009. december 21-én került aláírásra a szerződés a Kultúrház átépítésének befejezésére.


Első << Előző
11 - 14/ 14 cikkből