Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Vörösvárért Közéleti Egyesület 2013.

4/2013. közgyűlés (2013.12.03.)
2013-12-04

December 3-án tartotta ez évi negyedik közgyűlését a Vörösvárért Közéleti Egyesület.

Először Gromon István elnök számolt be az előző közgyűlés (szeptember 14.) óta eltel időszak fontosabb egyesületi és önkormányzati eseményeiről, köztük a Budapest-Esztergom vasútvonal-korszerűsítési munkák állásáról, a kommunális hulladékszállítással kapcsolatos térségi problémákról, az önkormányzati gazdálkodás helyzetéről, az önkormányzat 2014. évi fejlesztési terveiről.

Második napirendi pontként az egyesületbe jelentkező új tagok bemutatkozására került sor, melynek keretében a tagság megtárgyalta a Vörösvár megalapításának 325. évfordulójának jövő évi megünneplésével kapcsolatban eddig felmerült ötleteket, elképzeléseket.

Koszorúzás az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján
2013-10-24

Október 23-án az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján a Vörösvárért Közéleti Egyesület nevében koszorút helyeztünk el a Hősök terén az 56-os emlékműnél.

A koszorút Kimmelné Sziva Mária és Pándi Gábor alpolgármesterek, valamint Kollár-Scheller Erzsébet önkormányzati képviselő kísérte. A koszorúzás után részt vettünk a fáklyás felvonuláson, majd a Művészetek Házában rendezett városi ünnepségen, melyen Gromon István polgármester mondott ünnepi beszédet, az ünnep alkalmából városi kitüntetéseket adott át. Díszpolgári címet kapott Dr. Hidas István háziorvos, Pilisvörösvárért emlékéremben részesült Bányai József asztalosmester, a Bányai Bútorok Kft. alapítója és Sax László kőfaragó, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

·         Koszorúzás az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján

Október 23-án az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján a Vörösvárért Közéleti Egyesület nevében koszorút helyeztünk el a Hősök terén az 56-os emlékműnél.

A koszorút Kimmelné Sziva Máris és Pándi Gábor alpolgármesterek, valamint Kollár-Scheller Erzsébet önkormányzati képviselő kísérte. A koszorúzás után részt vettünk a fáklyás felvonuláson, majd a Művészetek Házában rendezett városi ünnepségen, melyen Gromon István polgármester mondott ünnepi beszédet, az ünnep alkalmából városi kitüntetéseket adott át. Díszpolgári címet kapott Dr. Hidas István háziorvos, Pilisvörösvárért emlékéremben részesült Bányai József asztalosmester, a Bányai Bútorok Kft. alapítója és Sax László kőfaragó, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Őszi kirándulás (2013. 10. 12.)
2013-10-13

Idei őszi kirándulásunkon valamivel kevesebben voltunka szokásosnál: 11 felnőtt és 3 gyerek. Állandó túravezetőnk, Pándi Gábor sem tudott jönni, így Preszl Gábor lett a túravezető, Kollár-Scheller Erzsi segédletével.

A kirándulás mindezek ellenére nagyon jól sikerült. Gyönyörű, napsütéses enyhe őszi időnk volt, nagyon szép volt az út, és nem volt fárasztó. Az útvonalat az eredeti tervekhez képest kissé módosítottuk, részben szándékosan, részben tévedésből.

3/2013.közgyűlés (2013. 09. 19.)
2013-09-20

Egyesületünk ez évi harmadik közgyűlését szeptember 14-én tartottuk.

A hivatalos napirend előtt Gromon István elnök tájékoztatást adott a hiányzó tagok távollétének okairól.

Első napirendi pontként az egy év múlva esedékes önkormányzati választással kapcsolatos terveket, feladatokat, stratégiát tárgyalta meg a közgyűlés. A tagság támogatásáról biztosította az önkormányzati frakciót, egyetértett a támogatói bázis további szélesítésére felvázolt tervekkel, és az elnök által a következő egy évre előterjesztett alapvető stratégiával.

2012. évi pénzügyi beszámoló
2013-07-31

A Vörösvárért Közéleti Egyesület 2012. évi pénzügyi beszámolója elérhető itt.

Csobánka-szentkúti zarándoklat (2013. 06. 30.)
2013-06-30

Ebben az évben is megszerveztük hagyományos egyesületi gyalogos zarándoklatunkat a Csobánka-szentkúti kápolna Sarlós Boldogasszony-napi búcsújára.

Reggel 8:30-kor indultunk a temetőtől 17 fővel (11 felnőtt + 6 gyermek), ideális kiránduló időben.
A szokásos útvonalon, az egykori jégverem mellett elhaladva, majd a Ház-réti patakon átkelve a Ziribar hegy és a Garancs hegy közötti átjárón keresztül jutottunk el a Macska-barlangig. Itt tízóraival és rövid barlangnézéssel egybekötött pihenőt tartottunk, majd folytattuk utunkat a Szentkúthoz, ahova 11 óra előtt tíz perccel érkeztünk meg. Ittunk a forrás friss vizéből, megtöltöttük üvegjeinket, majd elfoglaltuk helyünket a kápolna előtti tér padjain, s örömmel üdvözöltünk néhány autóval érkezett ismerős vörösvári zarándokot.

2/2013. közgyűlés (2013. 06. 13.)
2013-06-15

Június 13-án tartottuk ez évi második közgyűlésünket, tagság magas részvételi aránya mellett.

Az ülés elején a szokásoknak megfelelően Gromon István elnök számolt be az előző közgyűlés (február 14.) óta eltel időszak fontosabb önkormányzati és egyesületi eseményeiről, így többek között a szennyvíztelep és a csatornahálózat felújításával és bővítésével kapcsolatos előkészületekről, a szennyvíztelep-üzemeltetés kérdéseiről, a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításának aktuális kérdéseiről, a Búcsú térre tervezett sportcsarnokkal kapcsolatos fejleményekről, a Járási Hivatal és a Járási Tankerület beindulásáról, a kormányablak kialakításával kapcsolatos előkészületekről, a balatonfenyvesi üdülő üzemeltetésének kérdéséről, a március 15-i koszorúzásról, az április 20-i kirándulásról, az egyesület által támogatott május 19-i Mentés Másként Trió-koncertről.

Kirándulás a Szurdok-völgybe (2013. 04. 20.)
2013-04-22

Egyesületünk hagyományos tavaszi kirándulását a tervezett márciusi 16. helyett a zord időjárás miatt április 20-án tartottuk meg.
Úticélunk a Szurdok-völgy volt. A gyönyörű tavaszi időben 33 fővel (20 felnőtt + 13 gyerek) Vörösvárról 08:30-kor indultunk. Különbusszal mentünk Pilisszentkeresztig, onnan gyalog folytattuk utunkat. Az útvonal a következő volt: Pilisvörösvár - Pilisszentkereszt - Szurdok-völgy - Hosszú-hegy - Ziribari oldala - Határréti-tározó (szántói tó) - Pilisvörösvár, temető.

Koszorúzás a márc. 15-i ünnepségen (2013. 03. 15.)
2013-03-15

Március 15-én, az 1848. évi forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján, a rendkívüli időjárási körülmények miatt a Gradus óvoda nagytermében megrendezett városi ünnepség után a Vörösvárért Közéleti Egyesület nevében koszorút helyeztünk el a Hősök terén az 1848-as emlékműnél. A koszorút Kimmelné Sziva Mária, Preszl Gábor, Pándi Gábor és Dr. Kutas Gyula kísérte.

1/2013. közgyűlés (2013. 02. 14.)
2013-02-16

Február 14-én tartotta ez évi első közgyűlését a Vörösvárért Közéleti Egyesület.

Az ülés elején Gromon István elnök számolt be az előző közgyűlés (november 22.) óta eltel időszak fontosabb eseményeiről, így többek között Andrusch-Fóti Mária emléktáblájának felavatásáról (december 20.), Janka András díszpolgár haláláról és temetéséről (január 12.), a Járási Hivatal, a Járási Tankerület és az Építéshatóság osztály január 2-i elindulásáról, a Falumúzeum esetleges önkormányzati működtetésének lehetőségéről, a közétkeztetés jövőbeni alternatíváiról, a Szakorvosi Rendelő további önkormányzati fenntartásáról, az adósságkonszolidációs tárgyalásokról, a szennyvízpályázattal kapcsolatos fejleményekről.

1 - 10/ 10 cikkből