Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2012.

Lakossági fúrum a vasút-korszerűsítés következő üteméről
2012-12-27

Az Aranyhegy Konzorcium nevű kivitelező cég tartott lakossági fórumot november 27-én a vasútfejlesztés következő (az Északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közti) üteméről.

A vasútállomás melletti aluljáró építését a tervezettnél negyed évvel korábban, már januárban elkezdik. Jó hír, hogy a kivitelezés során nem lesz teljes útzár a Fő utcán, s szeptemberre már bejöhet az esztergomi vonat a vörösvári állomásra. Az április 1-jén kezdődő vágányzár miatt várhatóan jelentősen megnő majd a 10-es út terhelése, ennek enyhítésére 2013 tavaszán megépül az ürömi körforgalom – legalább ideiglenesen.

Ideiglenes híd a Kálvária utcában
2012-10-27

A vasút-korszerűsítés keretében lebontják a Kálvária utcában a régi hidat, és újat építenek helyette.

Fotónkon az ideiglenes hidat látják, a műszaki átadás kezdetekor.ÚJ HÍD A LAHMKRUAM PARKBAN
2012-09-28

Bő két hónappal ezelőtt Steckl Mátyás és Drávecz Ferenc településőrök – akik munkájuk során naponta járnak a „Lahmkruam" Helytörténeti Emlékparkban – jelezték, hogy nagy esőzések után a kis mesterséges tó körüli területről összegyűlő víz jelentősen megemeli a tó vízszintjét, ilyenkor a tóban lévő úszópadlók víz alá kerülnek, s a folyamatos ázás, majd kiszáradás miatt a padlók meggörbültek, eldeformálódtak. A tavalyi garanciális javítás keretében megemelték ugyan az úszópadlók szintjét, így esőzéskor már nem kerülnek víz alá, de a vízből kilátszó raklapszerű deszkák miatt azóta a kis tó vesztett szépségéből.

Új helységnév-táblák
2012-09-27

Az önkormányzat a város négy bejáratánál új, egységes méretű és kinézetű, német és magyar helységnév-táblákat készíttetett és helyezett ki szeptember 10-én.

A táblák kihelyezésének ötlete Richard Guth-tól származik, aki a kezdeményezésen kívül a finanszírozásból is kivette a részét: a költségek 40%-át ajánlotta fel. A négy tábla együtt nem egészen százezer forintba került.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Budapest-Esztergom vasútvonal-korszerűsítés
2012-08-27

MINTEGY száz INGATLANT ÉRINT
Lakossági fórum a vasút-fejlesztés által történő kisajátításokról

A tulajdonosok 60 nap alatt megkapják a pénzt a kisajátított ingatlanok után. Ha a felmérők a telken lévő vízaknát, vízórát az ár kialakításakor nem vették figyelembe, kártalanítják a birtokosokat. Ha valaki kevesli a megállapított árat, a kormányhivatal független szakértőt jelöl ki, de a vasútfejlesztési munkálatokat nem lehet hátráltatni – többek között ezek hangzottak el augusztus 2-án, a kisajátítások ügyében rendezett lakossági fórumon.

Római kori sír a Könyvtár udvarán
2012-07-28

Késő római kori kőládasír maradványaira bukkantak Pilisvörösvár határában, a szántóföldeken. A sír darabjai szántás során kerültek elő, a Csobánkai út melletti táblában, még 2008 őszén. A földterület tulajdonosa, Piehl János felvette a kapcsolatot a Szentendrei Múzeummal, akik 2009 februárjában feltárták a sírt, és megállapították, hogy egy 4. században elhunyt nőé volt. Faragott kőlapokból és tegulákból készítették, ez a temetkezési mód és a sírban talált gyűrű, karperec arra utalnak, hogy gazdag családba tartozott az elhunyt.


Új parkolóhelyek a Vasútállomás környékén
2012-07-27

A vágányzár bevezetése óta még a korábbinál is többen parkolnak a vörösvári vasútállomás környékén, sokan szabálytalanul. Az önkormányzat a közútkezelői engedélyben előírta a kivitelezőnek, hogy a megnövekedett parkolási igények kielégítése érdekében növelnie kell a parkolóhelyek számát. Ennek a feltételnek a kivitelező – kb. két hét csúszással – de eleget tett: július 6-án bokorirtással, fagallyazással, tereprendezéssel, murvázással mintegy 30 plusz parkolóhelyet alakítottak ki.

Rajtvonalnál a vasútépítés
2012-06-27

Június 16-án lezárták a vágányokat Pilisvörösvár és Esztergom között, és megkezdődött a várva várt vasútépítés. Röviddel a munkálatok kezdete előtt, május 22-én a Művészetek Házában tartottak lakossági fórumot a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. munkatársai.

Az érdeklődőket Gromon István polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy a Budapest–Esztergom vasút­vonal felújítása 3 nagy ütemben fog zajlani, mindháromhoz kapcsolódik majd egy lakossági fórum.

Kiszélesedett az Akácfa utca
2012-06-26

Befejeződött az önkormányzati fenntartású szilárd burkolatú utak tavaszi javítása.

Több utcában a viacoloros útburkolaton végeztek javításokat (Zrínyi, Szondi, Hunyadi, Iskolakert, Solymári u., Orgona köz, Hősök tere), de 230 m2 aszfaltos utat is kijavítottak.


Új közparkoló
2012-06-26

Május 21. óta működik a Puskin u. 8. szám alatti új közparkoló.

A parkolóból a telken belül gyalog át lehet sétálni a Városi Ügyfélszolgálatra, s ugyanígy könnyen elérhető a posta, az OTP, a rendőrség stb. Az ingyenes parkoló hétfőtől péntekig 8-tól 18 óráig tart nyitva. (Aki zárásig a gépjárművét nem viszi el, csak a másnap reggeli nyitáskor állhat ki.)

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 20 cikkből