Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Cikkek 2012.

Továbbra is egy célért, együtt
2012-12-29

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 74. § (1) bekezdése alapján 2013. január 01. napjától a köznevelési alapfeladatok ellátásáról az állam gondoskodik, a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz (KIK) tartozó tankerületeken keresztül. Ez azt jelenti, hogy Pilisvörösváron a két általános iskola és a zeneiskola állami fenntartásba kerül. A három intézmény összesen mintegy 120 pedagógusának új munkáltatója a Pilisvörösvári Járási Tankerület lesz.

Új híd a Lahmkruam parkban
2012-10-04

Bő két hónappal ezelőtt Steckl Mátyás és Drávecz Ferenc településőrök – akik munkájuk során naponta járnak a „Lahmkruam" Helytörténeti Emlékparkban – jelezték, hogy nagy esőzések után a kis mesterséges tó körüli területről összegyűlő víz jelentősen megemeli a tó vízszintjét, ilyenkor a tóban lévő úszópadlók víz alá kerülnek, s a folyamatos ázás, majd kiszáradás miatt a padlók meggörbültek, eldeformálódtak. A tavalyi garanciális javítás keretében megemelték ugyan az úszópadlók szintjét, így esőzéskor már nem kerülnek víz alá, de a vízből kilátszó raklapszerű deszkák miatt azóta a kis tó vesztett szépségéből.

A két településőr felajánlotta, hogy – amennyiben az önkormányzat hozzájárul - az úszópadlók helyén egy fából készült kis hidat helyeznének el társadalmi munkában, vörösvári vállalkozók bevonásával.

Olimpikonjaink köszöntése a Városháza előtt a Fő téren
2012-08-15

Több száz lelkes pilisvörösvári polgár köszöntötte szerdán este háromnegyed hétkor két olimpikonunkat a Fő téren.

A két kiváló sportolót Gromon István polgármester 18 órakor a városházán dolgozószobájában fogadta, családtagjaikkal együtt. Közben az Ügyrendi-, Oktatási- és Kulturális Bizottság ülésezett: a két olimpikonnak adandó városi elismeréssel kapcsolatos előterjesztéseket tárgyalta.

Köszöntsük együtt olimpikonjainkat!
2012-08-13

Kedves Pilisvörösváriak!

Az elmúlt napokban városunkat az a dicsőség érte, hogy Londonban, a XXX. nyári olimpiai játékokon két pilisvörösvári hölgy is versenyzett.

Sőt nemcsak versenyzett, hanem nagyon szép sikereket ért el:

- Fazekas Krisztina augusztus 8-án (szerdán) a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes tagjaként nagyszerű versenyzéssel 500 méteren aranyérmet szerzett.

- Benkó Barbara augusztus 11-én (szombaton) a női hegyikerékpárosok versenyén – kerékpárja váltókarjának meghibásodása ellenére - a 27. helyet szerezte meg.

Fazekas Krisztina olimpiai bajnok
2012-08-08

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes nagyszerű versenyzéssel aranyérmet szerzett 500 méteren a londoni olimpia szerdai versenynapján, ezzel begyűjtötte a magyar küldöttség hatodik elsőségét.

A magyar lányok nagyon jól kapták el a rajtot, féltávnál a fehéroroszok mögött a második helyen haladtak, de végül ők értek át elsőként a célvonalon. Az ezüstérmet Németország egysége, a bronzot pedig Fehéroroszország szerezte meg. A magyar női kajak-négyes 20 év után nyert újra olimpiai aranyat. Magyarország húsz év elteltével nyert ismét ebben a számban.

Búcsú egy igazi egyházfitól
2012-07-21

Május 30-án délután 4 órakor kísértük utolsó útjára a 92 éves korában elhunyt Braun Józsefet (Kápolna u. 53.), az egyházközségi képviselő-testület nagyra becsült tagját.

A temetésen Mészáros Péter atya a szertartáskönyvből ezeket a gondolatokat idézte: „Két család gyűlt össze gyászolni e koporsó köré. Az egyik: meghalt testvérünk vér szerinti családja, a másik pedig: Jézusnak a pilisvörösvári egyházközségben élő népe. Kedves halottunk nemcsak otthoni családjának volt gondviselője, hanem hosszú éveken át buzgó és tevékeny tagja volt egyházközségünk képviselőtestületének.

Kéttannyelvű német nemzetiségi oktatás a pilisvörösvári általános iskolákban?
2012-01-31

2011. december 19-én népes önkormányzati delegáció járt Pécsett, a Koch Valéria Iskolaközpontban, amely óvodát, két tanítási nyelvű német nemzetiségi általános iskolát, középiskolát és kollégiumot foglal magában.

A látogatás célja az volt, hogy tájékozódjunk a két tanítási nyelvű német nemzetiségi általános iskolai oktatás ottani tapasztalatairól - annak érdekében, hogy megvizsgálhassuk a két tanítási nyelvű oktatás bevezetésének lehetőségeit a két pilisvörösvári általános iskolában, 2012. szept. 1-től, egy-egy osztályban.

Újévi köszöntő
2012-01-01

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!

Az év kezdete minden egyén és minden közösség számára a tervezés és az elhatározások ideje. A tervezést minden esetben megelőzi a helyzetértékelés: Hol tartunk, hova jutottunk eddig, mit kell továbbvinni, s mit kell a jövőben másképp csinálni? Milyen erőforrásaink, milyen lehetőségeink vannak, esetleg milyen segítségre számíthatunk? Milyenek a külső körülmények, milyen veszélyekkel, milyen nehézségekkel kell számolnunk?

Pilisvörösváron, úgy érzem, ezt a helyzetértékelést ma nyugodt körülmények között tudjuk megtenni, hiszen az elmúlt évnek, éveknek szép eredményei voltak, amelyek sikerélményt jelentenek, és növelhetik önbizalmunkat, jövőbe vetett reményünket.

1 - 8/ 8 cikkből