Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2012.

KÖSZÖNTŐ - Gerstetten és Cebazat partnerkapcsolatának 20 éves jubileumán
2012-10-31

Kedves Roland Polaschek Polgármester Úr!
Kedves Bernard Auby Polgármester Úr!
Kedves Gerstetteni és Cebazati Barátaink!

Nagy örömömre szolgál, hogy ismét találkozhatunk, s együtt ünnepelhetjük Gerstetten és Cebazat partnerkapcsolatának 20 éves jubileumát.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a pilisvörösvári civil szervezetek és Pilisvörösvár minden polgára nevében szeretettel gratulálok az Önök két évtizedes együttműködéshez.

BEGRÜSSUNGSREDE - 20jährige Partnerschaftsjubiläum zwischen Gerstetten und Cebazat
2012-10-30

Lieber Herr Bürgermeister Roland Polaschek,
lieber Herr Bürgermeister Bernard Auby,
unsere lieben Freunde in Gerstetten und Cebazat,

es ist mir eine große Freude, dass wir uns wieder treffen, und gemeinsam das 20jährige Partnerschaftsjubiläum zwischen Gerstetten und Cebazat feiern können.

Im Namen des Stadtrates, der Deutschen Nationalitätenselbstverwaltung von Werischwar, der Werischwarer Zivilorganisationen und Vereine, und im Namen aller Werischwarer Bürger gratuliere ich zu Ihrer 20jährigen Zusammenarbeit.

ÜNNEPI BESZÉD az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján
2012-10-24

Tisztelt Ünneplő Közönség!
Hölgyeim és Uraim!

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. évfordulóját ünnepeljük. Immár 56 év telt el azóta, hogy „egy nép azt mondta: "Elég volt." (Márai Sándor), fellázadt a kommunista diktatúra és szovjet megszállás ellen.

A forradalmárok egyike, az akkor 24 éves Tunyogi Csapó Gábor, „Az utolsó szó jogán” c. írásában így foglalta össze a lényegét annak, ami 1956-ban történt:

Andrusch-Fóti Mária (Mida néni) temetésén
2012-09-21

Kedves Gyászoló Család!
Kedves Jelenlévők!

Mennyei születésnapot jöttünk ünnepelni!

Mida néni, Mida, Andrusch-Fóti Mária váratlanul, mondhatni könnyedén és elegánsan átköltözött, szinte átlibbent a másvilágba. Hitem és meggyőződésem szerint: a Mennyországba. Feltűnés és hírverés nélkül, senkit nem terhelve, senkinek gondot nem okozva. Mi pedig eljöttünk, hogy földi maradványait utolsó útjára elkísérjük, s közben számba vegyük, mi mindent adott nekünk életében, mit tanulhatunk tőle, miben kell követnünk őt.

A XXI. Vörösvári Napok megnyitóján
2012-08-17

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!
Kedves Vendégeink!
Kedves 15 évesek!
Tisztelt Ünneplő Közönség!

Ismét elérkezett éves nagy ünnepünk, a Vörösvári Napok - vagy korábbi nevén: a Vörösvári Búcsú. Az ünnep gyökere legrégibb középületünknek, az 1703-ban felépült a plébániatemplomnak a felszenteléskor választott védőszentjének a napja, más néven a templom búcsúnapja - amit 308. alkalommal ünneplünk. A templombúcsú ünnepe az 1990-es rendszerváltozás után bővült Vörösvári Napokká - s az idén immár a XXI. Vörösvári Napokat ünnepeljük.

Az idei Vörösvári Napok különös jelentőségét az adja, hogy ebben az évben ünnepeljük Pilisvörösvár várossá válásának 15. évfordulóját.

OBERLE JÁNOS temetésén
2012-08-13

Kedves Jancsi!

A sors és a Jóisten úgy akarta, hogy ma itt, ilyen fájdalmas körülmények között találkozzunk újra, s ilyen drámai események után vállaljuk a szembe nézést veled. Férfiasan, bátran, egyenesen, alázattal és őszintén. Mert veled mindig is csak így lehetett találkozni... Egyenesen a szemedbe nézve, mellébeszélés és kibúvók nélkül kellett válaszolni a kérdéseidre, felvetéseidre, javaslataidra és kéréseidre.

A vörösvári kézilabdázás 50. születésnapján
2012-06-16

Kedves Ünneplő Közönség, kedves Sporttársak!

Szeretettel köszöntök minden jelenlévőt; minden helybélit és minden vendéget, aki eljött, hogy együtt ünnepelje meg velünk a vörösvári kézilabdázás 50. születésnapját.

Közhely, de a mai nap is bizonyítja, hogy igaz mondás: nagyon hamar eltelik 50 év... Néhány hete a Vörösvári Újság áprilisi számában láttam egy kézilabdás csapatképet, s meglepve nyugtáztam, hogy a nálam csak néhány évvel idősebb, ismerős, daliás fiúk már akkor, a hetvenes évek elején milyen komoly csapatot alkottak... Most pedig ezek a daliás fiúk itt vannak, és a nyugdíjkorhatár közelében járó, tekintélyes férfiakként a vörösvári kézilabdázás nagy öregjei között foglalnak helyet...

ÜNNEPI BESZÉD - 2012. március 15.
2012-03-15

Kedves Ünneplő Pilisvörösvári Polgárok!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Gyerekek, kedves Szülők, kedves Felnőttek!

Napóleon bukása után nem sokkal, 1815. szeptember 26-án I. Sándor orosz cár, I. Ferenc osztrák császár és magyar király, valamint III. Frigyes porosz király Párizsban megkötötte a Szent Szövetség nevű politikai és katonai szövetséget, amelyhez néhány hónap múlva az angol király, majd ezt követően Európának valamennyi keresztény fejedelme csatlakozott. Ez a Szövetség mintegy negyven éven át sikeresen biztosította Európában a békét, de egyúttal sikeresen elfojtotta az európai népeknek a nemzeti függetlenségért és a polgári átalakulásért folytatott küzdelmeit is, konzerválta a monarchikus dinasztiákat.

Újévi köszöntő
2012-01-01

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!

Az év kezdete minden egyén és minden közösség számára a tervezés és az elhatározások ideje. A tervezést minden esetben megelőzi a helyzetértékelés: Hol tartunk, hova jutottunk eddig, mit kell továbbvinni, s mit kell a jövőben másképp csinálni? Milyen erőforrásaink, milyen lehetőségeink vannak, esetleg milyen segítségre számíthatunk? Milyenek a külső körülmények, milyen veszélyekkel, milyen nehézségekkel kell számolnunk?

Pilisvörösváron, úgy érzem, ezt a helyzetértékelést ma nyugodt körülmények között tudjuk megtenni, hiszen az elmúlt évnek, éveknek szép eredményei voltak, amelyek sikerélményt jelentenek, és növelhetik önbizalmunkat, jövőbe vetett reményünket.

1 - 9/ 9 cikkből