Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Közlemények 2010.

Pilisvörösvár, Fő utca rekonstrukció
2011-03-04

Mintegy két és féléves előkészítés és öthónapos kivitelezési munka után befejezéshez közeledik Pilisvörösvár városközpontjának felújítása. Pilisvörösvár Város Önkormányzatának összességében közel 1 milliárd forint összértékű beruházása részben Európai Uniós (KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0008) és hazai (Útpénztári) támogatásból, részben önkormányzati saját forrásból valósult meg.

Az elmúlt hónapokban a Fő utca városközponti szakaszán mintegy 1500 méter hosszon teljesen megújult a Fő utca és a hozzá kapcsolódó közterületek. A projekt három egymáshoz szorosan kapcsolódó, és egy időben megvalósuló beruházást foglalt magában.

Reklámrendelet
2011-03-04

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy elkészült a Pilisvörösvár Város teljes közigazgatási területére kiterjedő reklámrendelet tervezete.

A tervezett rendelet városunk életében először fogalmaz meg a reklámhordozókra, a hirdetések és tájékoztatók hordozóira, a kirakatokra, a kirakatszekrényekre és egyéb vizuális tájékoztató eszközökre, továbbá a homlokzati technikai berendezésekre, a pavilonokra és a köztárgyakra vonatkozó szabályokat. A rendelet célja a városkép, az utcakép szebbé tétele a reklámtáblák, feliratok, cégérek látványának egységes keretbe terelésével, előnyben részesítve a vonzó, esztétikailag igényes megoldásokat.

Fő utcai parkolás
2011-03-04

Tisztelt Fő utcai Ingatlantulajdonosok, Üzletbérlők!

Amint azt Önök a legjobban tudják, parkolás és a gyalogosközlekedés tekintetében Fő utcán évtizedek óta sok szempontból rendezetlen állapotok uralkodtak. A kimosott, gödrös útpadka, az akadályt képező rengeteg villanyoszlop és egyéb oszlopok, a nyitott csapadékvíz-árkok, a különböző kisebb folyókák és a sövénnyel elkerített közterületek miatt az autósok nem tudtak vagy csak szabálytalanul tudtak parkolni.

A Fő utca felújítás keretében az önkormányzat igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy ezek az áldatlan állapotok megszűnjenek, s mindenki javára megváltozzanak. A közel 1 milliárd forint összköltségű Fő utca program keretében eltűntettük az oszloprengeteget, a nyílt csapadékvíz-elvezető árkok helyett zárt csatornát építettünk. Az így felszabadult helyeken összesen 97 db parkolóhelyet létesítettünk ? mindenhol, ahol a fizikai adottságok, az építési jogszabályok és a forgalomtechnikai szabályok ezt lehetővé tették.

1 - 3/ 3 cikkből