Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Közlemények 2011.

Célegyenesben a csatornapályázat
2011-07-15

Hamarosan lezárul a „A PILISVÖRÖSVÁRI CSATORNAHÁLÓZAT ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP FEJLESZTÉSE" című KEOP pályázat első fordulója;, a második forduló, s így a végső bírálat eredménye várhatóan az ősz folyamán megszületik.

Pilisvörösvár Önkormányzata még 2008-ban adta be pályázatát a KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) kiírására. A közel három-évnyi munka után hamarosan eldől, hogy a város EU-s források bevonásával meg tudja-e valósítani EU-s források bevonásával szennyvíztisztító telep halasztást nem tűrő modernizációját és bővítését, s be tudja-e fejezni a még nem csatornázott városrészek rendszerbe kötését, és a szennyvíztisztító telep modernizációját. A KEOP pályázati konstrukcióban Pilisvörösvár a beruházás 1,2 milliárd Ft-os teljes költségének 85%-át, azaz kb. 1 milliárd forintot igényelte Pilisvörösvár az EU-tól, a fennmaradó kb. 225 millió forintot az önkormányzat fejlesztési hitelből biztosítja.

A sportpálya-használati díj bevezetéséről
2011-03-04

A pályahasználattal kapcsolatos jogviszony az önkormányzati tulajdonban lévő sportpályát használó sportegyesületek és az Önkormányzat között évtizedek óta szabályozatlan. A pilisvörösvári, bejegyzett sportegyesületek (Pilisvörösvári Labdarúgó Sportegyesület, Pilisvörösvári Terranova Férfi KSK, Pilisvörösvári Terranova Női KSK, Pilisvörösvári Szabadidősport Egyesület, Tergus Női Labdarúgó Egyesület, A-49 Postagalamb Sportegyesület, B-19 Magyar Postagalamb Sportegyesület, V-121 Galambtenyésztő Egyesület, Pilis Cross Country Club) szokásjog alapján, ingyen használják a sporttelepet. Ezen egyesületeket az Önkormányzat a társadalmi szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló rendelet alapján minden évben még támogatásban is részesíti.

1 - 2/ 2 cikkből