Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Interjúk 2011

Interjú Gromon István polgármesterrel (2011. december)
2011-12-23

Év vége előtt az önkormányzatnak el kell fogadnia a város jövő évi költségvetésének koncepcióját. Minden évben gond, hogy úgy kell tervezni, hogy még nem tudja a város, mennyi pénzt fog kapni jövőre az államtól. Idén azonban még az sem látható előre, milyen feladatok maradnak az önkormányzatra – hiszen lapzártakor még függőben van két sarkalatos törvény: az önkormányzati és a köznevelési.

– Mi múlhat ezeken a törvényeken?

- A magyar közigazgatás és a magyar önkormányzatiság olyan alapvető mértékű és jelentőségű átalakulásban van, mint amilyen például az 1990-es rendszerváltó átalakulás volt.

Interjú Gromon István polgármesterrel (2011. november)
2011-11-30

Már az októberi közmeghallgatás alkalmával elhangzott beszámolóból is az derült ki, hogy a város állami bevételei és a helyi adóbevételek egyaránt csökkentek. Javulás egyik téren sem várható. Úgy tudjuk, a helyi adók között ezért most egy új adónem bevezetését tervezi az önkormányzat. Többek között erről kérdeztük interjúnkban Vörösvár polgármesterét.

– Valóban ilyen rossz a helyzet, hogy csak egy új adónem segíthet?

- A 2011. évben eljutottunk lehetőségeink végéhez: az államtól kapott pénzek (átengedett központi bevételek) összege 2008 óta folyamatosan csökken (az idén például kb.

Interjú Gromon István polgármesterrel (2011. október)
2011-10-30

Eltelt egy év a legutóbbi önkormányzati választások óta. Az elmúlt egy év értékeléséről szólt a közmeghallgatás is, amit október 13-án tartott az önkormányzat képviselő-testülete. És ehavi interjúnkat is ezzel kezdjük.

– Polgármester Úr, tavaly a választások előtt azt kérte a vörösváriaktól, hogy olyan testületet szavazzanak az önkormányzatba, amely biztosítja az Ön munkájához a szükséges támogatást. A többség meglett – Önnel együtt a 12 képviselő közül 8 a Vörösvárért Közéleti Egyesület jelöltjeként került be a testületbe. Hogyan látja, milyen az együttműködés a testületen belül?

– Hála Istennek, a testületi munka kiegyensúlyozott és hatékony.

Interjú Gromon István polgármesterrel (2011. szeptember)
2011-09-30

A felújított könyvtár szeptember 15-ei átadásával lezárult a Fő utca projekt. E havi polgármesteri interjúnk kérdései ehhez a mérföldkőhöz kapcsolódnak – a kérdés: mi lesz ezután? És természetesen a népszámlálás témája is előkerül.

– Véget ért a Fő utca-projekt. Megújult minden, ami megújulhatott, vagy vannak további fejlesztési tervek a város leghosszabb utcájával kapcsolatosan?

– Bőven van még tennivaló a Fő utcán, hiszen a felújított szakasz mindkét végén jó lenne folytatni a munkát.

Befejeződött a Fő utca program (2011. július)
2011-07-30

- Végéhez közeledik a Fő utca program megvalósítása, az építők az utolsó simításokat végzik. Milyen munkálatok vannak még hátra, megkezdődött-e már a műszaki átadás folyamata?

- Lényegében mind a felújított városháza és a könyvtár, mind az újonnan épített városi ügyfélszolgálat és a városi díszterem készen van. A kivitelező június 20-ra jelentette készre a munkát, a műszaki átadás-átvételi eljárás június 21-én kezdődött meg mindhárom épület esetében.

Húsz év után újra GESZ (2011. június)
2011-06-30

- Tisztelt Polgármester úr! A legutóbbi képviselő-testületi ülésen élénk vita volt arról, hogy július 1-jétől egy gazdasági ellátó szervezet (GESZ) látja el az önkormányzati intézmények gazdálkodási feladatait. Az átszervezés az eddig önállóan gazdálkodó két óvodát és két általános iskolát érinti (a Művészetek Háza és a Napos Oldal Szociális Központ gazdálkodása eddig is csak részben volt önálló). Az ülésen jelenlévő két intézményvezető kifogásolta, hogy nem folytattak velük előzetes tárgyalásokat (a gazdasági összevonásról csak az utolsó pillanatban értesülhettek), és aggodalmaikat fejezték ki az átszervezéssel kapcsolatban. Hogyan látja Ön ezt a kérdést?

Zárszámadás után (2011. május)
2011-05-28

Interjú Gromon István polgármesterrel

- A képviselő-testület április 28-i ülésén elfogadta a 2010. évi zárszámadását. Hogyan összegezhető ? az adatok tükrében ? a város elmúlt évi gazdálkodása?

- Megítélésem szerint a 2010. év a rendszerváltás utáni két évtized legnehezebb, mégis egyben a legsikeresebb éve volt. A korábbi elvonásokat megfejelő drasztikus - 88 millió forintos - állami támogatáscsökkenés és az elhúzódó gazdasági válság miatti sajátbevétel-csökkenés közepette kellett biztosítanunk intézményeink és a város zavartalan működését, befejeznünk a Művészetek Háza felújítását és megvalósítanunk a több éves munkával előkészített Fő utca-felújítást.

Napirenden a közbiztonság (2011. április)
2011-04-25

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Március 31-i ülésén én a Képviselő-testület elfogadta a Budaörsi Rendőrkapitány közbiztonsági beszámolóját. Ön hogyan ítéli meg városunk közbiztonsági helyzetét, mik az elvárásai a rendőrséggel, illetve a civil szervezetekkel és a lakossággal szemben?

- Pilisvörösvár közbiztonsági helyzete a magyarországi átlaghoz és a rendőrség általános állapotához képest véleményem szerint jónak mondható. Az elmúlt 10 év alatt a Pilisvörösvári Rendőrőrs területén az évi összes bűncselekmények száma 55%-kal csökkent.

Beszéljünk a köztisztaságról... (2011. március)
2011-03-31

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Tisztelt polgármester úr! Tavasszal, hóolvadás után mindig jobban szemébe ötlik az embernek városunk környékén és közterületein a szemét, a kosz, az elhanyagoltság és az emberek nemtörődömsége. Engedje meg, hogy ez alkalommal a köztisztaságról tegyek fel néhány kérdést Önnek! Először is a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban kérdeznék. A képviselő-testület február 24-én módosította a Saubermacher-Bicske Kft.-vel kötött szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos bérleti szerződést. Mikorra várható, hogy ez a gyakorlatban is megvalósul? (Hiszen a hulladékgyűjtő szigetek a mai napig működnek.)

- A szelektív hulladékgyűjtés új rendszerének ügyében a Képviselő-testület a feltételeket fogadta el, amelyek mentén a szerződésmódosítás megtörténhet, s felhatalmazta a polgármestert a képviselő-testületi határozatnak megfelelő szerződésmódosításra ill. az új együttműködési megállapodás aláírására.

Beszéljünk a költségvetésről... (2011. február)
2011-02-19

Interjú Gromon István polgármesterrel


- 2011. január 27-i ülésén elfogadta a képviselő-testület városunk költségvetését. Az előző évek költségvetésével összevetve, vannak-e jelentősebb változások ebben?

- A költségvetésünk szerkezete nagyon hasonlít a legutóbbi évekéhez, de a helyzet az idén is egy kicsivel tovább romlott. Tovább csökkent az állami támogatás, továbbra is tart a gazdasági válság, ami csökkenti a saját bevételeinket, tovább növekedtek az energiaárak, ami jelenősen emeli a dologi kiadásainkat, és továbbra is magas az infláció.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 11 cikkből