Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2007

ÜNNEPI BESZÉD - 2007. október 23.
2007-10-23

„Európa csendes, ujra csendes,
Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesűlt és
Szabadságát nem vívta ki."

– írta Petőfi Sándor 1949 januárjában.

„Magyarország csendes, / újra csendes, / Elzúgtak forradalmai... / Szégyen reá! lecsendesült és / Szabadságát nem vívta ki." – mondhatnánk Petőfi után szabadon ma, egy évvel 2006. októbere után. Mert bár elzúgtak az elmúlt egy év viharai, a múltba vesznek lassan a lelepleződött hazugságok és csalások, a miattuk kirobbant tüntetések, és a válság egyre csak mélyül, Magyarország döntő többsége mégis csendes. Elhalványult a Balatonőszödi beszéd és a Kossuth téri tüntetések az emléke, s az ország többsége csendesen tűri az áremeléseket, az iskolabezárásokat, a kórházösszevonásokat, a vasútvonalak megszüntetését, a vizitdíjat, a kórházi napidíjat.

Zoltán atya 15 éves jubileuma
2007-08-18

Kedves Zoltán Atya!
Kedves Ünneplő Jelenlévők!
Kedves Testvérek!

Bő két héttel ezelőtt, augusztus 1-jén volt 15 éve annak, hogy Boros Zoltán plébános úr, Zoltán atya fiatal káplánként Pilisvörösvárra került. Ma azért vagyunk most itt együtt ilyen sokan, hogy megünnepeljük ezt a 15 éves jubileumot: megköszönjük Zoltán atyának a 15 éves szolgálatát, kifejezzük az iránta való szeretetünket, s vele együtt közösen hálát adjunk Istennek a 15 év kegyelmeiért, és imádkozzunk azért, hogy Isten tartsa meg őt továbbra is töretlen munkakedvben, jó kedvben és egészségben.

Vörösvári Napok megnyitója
2007-08-15

Tiszelt Jelenlévők, kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm Önöket a IX. Vörösvári Napok megnyitóján.
Örülök, hogy ilyen sokan megtisztelték részvételükkel a mai rendezvényünket.Engedjék meg, hogy mindenekelőtt nagy szeretettel köszöntsem a német testvérvárosainkból érkezett vendégeinket, élükön Roland Polaschek polgármester urat Gerstettenből és Dieter Rubenbauer polgármester urat Gröbenzellből!
Köszöntöm továbbá Grószné Krupp Erzsébet és Botzheim István korábbi polgármestereket és minden pilisvörösvári polgárt.

Szent Család templom toronyszentelése
2007-06-17

Főtisztelendő Püspök Atya!
Főtisztelendő Esperes Plébános Úr!
Kedves Egybegyűltek!

Városunk nevében szeretettel köszöntöm Önöket a Szent Család templom toronyszentelésének ünnepén. Engedjék meg, hogy néhány gondolatot megosszak Önökkel a mai ünneppel kapcsolatban.

Mindenek előtt hadd idézzem fel azokat a hónapokat, amikor a 90-es évek elején Labbant Lajos esperes úr ? életének és lelkipásztori munkájának betetőzéseként ? hozzálátott ennek a templomnak a megépítéséhez;

Törökkút-avatás
2007-05-01

Tisztelt Kulturális Attasé Úr!
Kedves Pilisvörösvári Polgárok!
Kedves Vendégeink!

Ünnepelni jöttünk össze most ezen a helyen: emlékművet avatni!

Emlékművet mondtam, nem kutat; hiszen a felújított ?Török kút", amit most ünnepélyesen felavatunk, nem igazi kútként fog üzemelni, hanem csak mintegy a hajdani kút emlékműveként.

 

Fogarasy-Fetter Mihály temetésén
2007-03-13

Kedves Gyászoló Család, tisztelt Jelenlévők!

             Vitéz Fogarasy-Fetter Mihály, Miska bácsi koporsója mellett állva az első szavunk a köszönet és a hála szava kell, hogy legyen. Köszönet egy hosszú életért, amelyet teljes hosszában a közösségi gondolkodás hatott át, s amelyben a magánélet és a közösségért való cselekvés mindig elválaszthatatlanul összefonódott.

1 - 6/ 6 cikkből