Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Hírek, események 2011

„Mikulásajándék" Wehrheimből
2012-06-11

Újabb járművel bővült a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület járműállománya. A különlegesen felszerelt autó egyenesen Németországból érkezett, hogy mostantól a vörösvári önkéntesek munkáját segítse.

December 2-án, este fél 8-ra érkezett a tűzoltóautó a tűzoltószertárba Németországból, Wehrheimből. „Ezt az autót a Mikulás hozta, akit Herbert Kohlbachernek hívnak. A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ez egy nagy ajándék, amit a német partnerkapcsolaton keresztül kaptunk most meg" – mondta el Pfeiffer Ferenc, a PÖTE elnöke. Az autó jelenlegi piaci értéke 10.500 euró. Megvételéhez a wehrheimi önkormányzaton és a tűzoltó egyesületen kívül Herbert Kohlbacher (a wehrheimi körzeti tűzoltóság vezetője – a szerk.) magánszemélyként is hozzájárult, és a vörösvári önkormányzat is támogatta.

B.Ú.É.K. 2012
2011-12-31

„Uram, adj erőt, hogy megváltoztassam, amit meg tudok változtatni;
adj türelmet, hogy elviseljem, amin nem tudok változtatni;
és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."
(Assisi Szent Ferenc)

Honlapom minden látogatójának sikerekben gazdag,
boldog új évet kívánok!


Gromon István

Karácsonyi üdvözlet
2011-12-23

„Lelkünkben gyújts pici gyertyát, sokat.
Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk
törékeny játékunkat, a reményt.” 
(Babits Mihály)

Honlapom minden látogatójának
kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket kívánok.

Gromon István

MEGHÍVÓ - Adventi hangverseny
2011-12-04

Az Egyházközésgi Énekkar
szeretettel hív és vár mindenkit
2011. december 4-én (vasárnap)
du. 1/2 4-kor
 
a Nagytemplomba
ADVENTI hangversenyre
.

A műsorban fellép:
    - a Pilisszentiváni Vegyeskar,
    - a Máriaremetei Werner Alajos Kórus,
    - a Pilisvörösvári Nagyboldogasszony Kórus.

S. Nóra karvezető, K. Levente és az énekkar tagjai

Feldhoffer János kitűntetése
2011-11-30

Trombitával a városért

„Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 6/1993. (III. 4.) Kt. sz. rendeletében biztosított jogkörében eljárva Feldhoffer János részére négy évtizedes magas színvonalú fúvószenészi és zenekarszervezői tevékenysége, a német nemzetiségi fúvószenekari hagyományok és az egyházi fúvószenei hagyományok ápolása, valamint a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása és ápolása terén kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként Pilisvörösvárért emlékérmet adományoz."

Thomas Herzog főpolgármester ünnepélyes beiktatásán Schrambergben
2011-11-30

Schramberg az a német település, amellyel a legrégebbi, de nem hivatalos a testvérvárosi kapcsolatunk. A kisváros Németország dél-nyugati csücskében, Baden-Württemberg tartományban található, a Fekete-erdő környékén. Barátságunk Schramberggel 1982-ben kezdődött, amikor Fogarasy-Fetter Mihály, Miska bácsi kapcsolatot keresett őseinek szülőföldjével.

A kapcsolat kezdetben csak magánjellegű volt, de a rendszerváltozás éveiben a települések közötti kapcsolattá érett. Először a Nemzetiségi Tánccsoport (1990), majd a Vásár téri iskola diákjai alakítottak ki együttműködést Schramberggel (1992-93), később a zeneiskola fúvószenekara folytatta a sort (1995).

Német Nemzetiségi Tánccsoportok Országos Fesztiválja
2011-11-30

Verseny zenével, tánccal és jókedvvel

Idén VII. alkalommal rendezték meg a Német Nemzetiségi Tánccsoportok Országos Fesztiválját. Ilyenkor az ország minden pontjáról érkeznek a hagyományőrző tánccsoportok, hogy ízelítőt adjanak repertoárjukból. A mostani rendezvénynek Pilisvörösvár adott otthont.

Rengeteg ember töltötte meg no­vember 13-án a Művészetek Háza színháztermét. Ekkora érdeklődésre maguk a szervezők sem számítottak, s volt olyan, akinek ülőhely sem jutott – de állva is végignézte a műsort. A megjelenteket házigazdaként Gromon István polgármester köszöntötte.

40 éves a Kertbarát Kör
2011-11-30

Kertészkedj, művelődj, barátkozz!

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 6/1993. (III. 4.) Kt. sz. rendeletében biztosított jogkörében eljárva a Kovács László Kertbarát Kör részére a kertészeti, a szőlőművelési és a borászati kultúra fejlesztése, művelése és terjesztése terén végzett négy évtizedes kiemelkedő tevékenysége, valamint kiemelkedő közösségépítő tevékenysége elismeréseként Pilisvörösvárért emlékérmet adományoz.

Az elismerést október 23-án adták át a Művészetek Házában. Arra kértük a Kovács László Kertbarát Kör elnökét, Ludvig Károlyt, meséljen egy kicsit a kör múltjáról, jelenéről, örömeiről és problémáiról.

Kérdések és válaszok a vasútfejlesztéssel kapcsolatban
2011-11-30

November 15-én lakossági fórumot tartott a Művészetek Házában a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A téma a Budapest–Esztergom vasútvonal korszerűsítése volt, és az, hogy pontosan milyen változásokkal jár majd Pilisvörösváron ez a nagyberuházás. Ahogy az a lakossági fórumokon lenni szokott, az állampolgárok is feltehették kérdéseiket, és sokan éltek is ezzel a lehetőséggel.

A fórumot Gromon István polgármester nyitotta meg, majd Molnár Richárdnak, a NIF Zrt. osztályvezetőjének adta át a szót. A projekt fő irányítójaként ő adott általános tájékoztatást a beruházásról.

Október 23-i ünnepség
2011-11-29

Példaképek egykor és ma

A barátságtalan időjárás ellenére szép tömeg gyűlt össze a Hősök terén október 23-án délután. A megemlékező önkormányzatok, egyesületek és intézmények elhelyezték koszorúikat a hősök emlékművénél. A megemlékezésen a Nemzetiségi Fúvószenekar zenélt. A koszorúzást követően fáklyát gyújtottak a résztvevők, és ünnepi menetben vonultak át a Művészetek Házába. Az ünnepség Rékasi Károly '56-os pódiumelőadásával folytatódott, amit a színész erre az alkalomra állított össze a vörösvári közönségnek, Falvai Katalin és Berchy József zongoraművészek pedig Beethoven drámai hangvételű VII. szimfóniája 2. tételének zongoraátiratát adták elő.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 66 cikkből