Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2011

Mikulásajándék Wehrheimből
2011-12-30

Újabb járművel bővült a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület járműállománya. A különlegesen felszerelt autó egyenesen Németországból érkezett, hogy mostantól a vörösvári önkéntesek munkáját segítse.

December 2-án, este fél 8-ra érkezett a tűzoltóautó a tűzoltószertárba Németországból, Wehrheimből. „Ezt az autót a Mikulás hozta, akit Herbert Kohlbachernek hívnak. A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ez egy nagy ajándék, amit a német partnerkapcsolaton keresztül kaptunk most meg" – mondta el Pfeiffer Ferenc, a PÖTE elnöke. Az autó jelenlegi piaci értéke 10.500 euró. Megvételéhez a wehrheimi önkormányzaton és a tűzoltó egyesületen kívül Herbert Kohlbacher (a wehrheimi körzeti tűzoltóság vezetője – a szerk.) magánszemélyként is hozzájárult, és a vörösvári önkormányzat is támogatta.

Kérdések és válaszok a vasútfejlesztéssel kapcsolatban
2011-11-30

November 15-én lakossági fórumot tartott a Művészetek Házában a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A téma a Budapest–Esztergom vasútvonal korszerűsítése volt, és az, hogy pontosan milyen változásokkal jár majd Pilisvörösváron ez a nagyberuházás. Ahogy az a lakossági fórumokon lenni szokott, az állampolgárok is feltehették kérdéseiket, és sokan éltek is ezzel a lehetőséggel.

A fórumot Gromon István polgármester nyitotta meg, majd Molnár Richárdnak, a NIF Zrt. osztályvezetőjének adta át a szót. A projekt fő irányítójaként ő adott általános tájékoztatást a beruházásról.

Az idősek szolgálatában
2011-10-05

Augusztus 4-én hozta azt a határozatát a képviselő-testület, mely szerint a ligeti Szent Család templom előtti parkot Manhertz Erzsébet térnek nevezik el. Emellett engedélyt adtak arra, hogy a Szent Erzsébet Otthon Társaság emlékművet állítson az otthon alapítójának, Erzsébet nővérnek. 2 hónappal később, október 4-én került sor az emlékmű és a tér hivatalos avatására és szentelésére. De ki is volt Manhertz Erzsébet?

Pilisvörösváron született 1918-ban, és ide is járt iskolába. Fiatalon ébredt rá, hogy nem a világi élet vonzza, és életét ettől kezdve Isten és az emberek – főként az idősek – szolgálatának szentelte.

MINDENKIT VÁR AZ ÚJ VÁROSI KÖNYVTÁR!
2011-09-04

Megújult formában és kibővített funkciókkal adták át az olvasóközönségnek a város régi-új könyvtárát szeptember 15-én. Az ünnepélyes, meghitt estét Tácsik Zoltán, Gromonné Keszthelyi Ildikó és a Nosztalgia Dalkör előadása színesítette.

Az este folyamán többször is elhangzott a felszólalóktól a kérdés: vajon rohanó világunkban, a számítógép, internet és az elektronikus könyvek korában van-e helye a nyomtatott, hagyományos könyveknek? Még az este során megszületett a kérdésre a válasz.

Megnyitóünnepség szalagátvágással
2011-09-03

Az idei Vörösvári Napok megnyitója augusztus 12-én délután 17 órai kezdettel különleges esemény volt városunk életében, hiszen ez egyben a Fő utca program befejezését, és az ennek keretében megvalósult új vagy felújított épületek ünnepélyes átadását is jelentette.

61. BÁNYÁSZNAP
2011-09-03

32 éven át a Városháza előtti téren emlékeztek Pilisvörösvár egykori bányájára és bányászaira. Tavaly azonban méltóbb helyet kapott az emlékmű, a lebontott egykori Sütőház helyén, a Bányász Emlékparkban. Az idei megemlékezésre tovább szépült a park.

1919. szeptember 6. – a tatabányai csendőrsortűz napja. Ez az a nap, melynek emlékére immár 61 éve ünneplik országszerte a Magyar Bányásznapot. Pilisvörösváron is erre a napra, nem pedig a környéken szokásos december 4-ei Szent Borbála napra teszik az ünnepséget.

Új murvás parkolók
2011-09-02

Városunkban igény nagy szükség van parkolóhelyekre. Az Önkormányzat – lehetőségeihez mérten – mindent elkövet új parkolóhelyek kialakítása, a kulturált parkolás érdekében.

Az elmúlt hetekben két helyen (a Templom téri iskolánál és a Hunyadi utcai játszótérnél) sikerült viszonylag alacsony költséggel, de mégis fontos és jól használható parkolóhelyeket kialakítani.

Megnyitja kapuit az új Ügyfélszolgálati Iroda
2011-09-01

Tájékoztatjuk régi és leendő új ügyfeleinket, hogy szeptember első napjaiban a Fő utca 66. szám alatti új épületbe költözik a Polgármesteri Hivatal Hatósági Csoportja. A „Pilisvörösvár, Fő utca program" keretében megépült – akadálymentes – Városi Ügyfélszolgálat korszerű körülmények között várja az ügyfeleket.

A Hatósági Csoport ügyfélfogadási ideje nem változik: hétfőn délután 13 óra és 18 óra között, szerdán pedig egész nap: reggel 8,30 órától délután 17 óráig várjuk tisztelt Ügyfeleinket.

A Hatósági Csoport munkáját Gergelyné Csurilla Erika csoportvezető irányítja.

Csatornázás és szennyvíztelep
2011-08-31

Sajtótájékoztató a szennyvíztelep rekonstrukciójáról és a város még csatornázatlan részein végzendő munkákról

A Polgármesteri Hivatal tanácstermében július 21-én Gromon István polgármester úr Vas Péter projektfelelős és Solti Kinga pályázati referens társaságában tartott sajtótájékoztatót. Jelen volt még Milánkovics Kinga a projekt PR-felelőse is.

Az írott és a sugárzott média képviselői előtt a polgármester úr előbb röviden ismertette az előzményeket. Megtudhattuk, hogy június 30-án történt meg a mintegy 1,2 milliárd forintos projektre a második fordulós európai uniós pályázati anyag benyújtása, melylyel egy három éve tartó előkészítési folyamat ért véget.

Megújult a városközpont
2011-08-30

Sajtótájékoztató a Fő utca program sikeres befejezéséről

Városunk történetében talán még sohasem történt olyan látványos változás ilyen rövid idő alatt, mint ami az elmúlt években végbement: mintegy két és féléves előkészítés és további egyéves kivitelezési munka után befejeződött Pilisvörösvár városközpontjának felújítása.

Az összességében több mint 1 milliárd forint összértékű beruházás részben európai uniós pályázati forrásból, részben hazai útpénztári támogatásból, részben önkormányzati saját forrásból valósult meg.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 22 cikkből